Борис Ячев: Радев не го е грижа за българите - нито у нас, нито в чужбина

17 януари 2021 13:55

Борис Ячев: Радев не го е грижа за българите - нито у нас, нито в чужбина
© България он Ер
2800 18

Решението на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да насрочи възможно най-ранната дата за провеждане на изборите и в същото време да поиска редица кардинални промени е йезуитско и по никакъв начин не подпомага както вота у нас, така и възможността на сънародниците ни зад граница да гласуват. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и зам.-председател на НФСБ Борис Ячев пред България он Ер. 

„Ако президентът толкова се грижеше за това българите в чужбина да могат да упражнят правото си на глас, то тогава трябваше да избере дата, някъде към средата или края на май“, посочи Ячев. По думите му тогава се очаква в повечето държави на ЕС епидемичната обстановка да бъде успокоена, мерките на социална изолация да бъдат отхлабени и да се разреши пътуването между градовете, за да могат нашите сънародници да отидат до съответните секции. 

МВнР започна подготовката по организирането на изборите в чужбина

„В момента в повечето европейски държави са въведени строги мерки. Ето, преди ден Нидерландия затегна изискванията, движението между отделни селища е силно затруднено, наложен е вечерен час“, подчерта зам.-председателят на НФСБ. 

Той цитира писмо на българи от Германия, от което става ясно, че за да бъдат разкрити секции, в които нашите сънародници там да гласуват са нужни минимум 60 дни. „Външно министерство трябва да отправи искане за разкриване на такива секции и за това има определен немалък срок. Такова е изискването на германските власти. Защо Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, като иска да осигури максимална възможност на българите зад граница да гласуват, не се съобрази с това“, реагира Борис Ячев. 

По думите му се цели поставянето на редица подводни камъни и миниране на изборния процес.

Той категорично отхвърли тезата за гласуване по пощата. „При това качество на пощенските услуги в момента, при затруднената възможност на много българи, сезонни работници в европейските държави да посочат точен адрес, на който да бъде върната изборната бюлетина и запазена тайната на вота – това е невъзможно. Какво се получава? Президентът настоя за спешни мерки, определи ранна дата, но на практика не даде възможност на българския Парламент по някакъв начин да реализира тези мерки“, коментира зам.-председателят на НФСБ. 

Борис Ячев бе категоричен, че налагането на промени в Изборния кодекс в 12 без 5 никога не дава добър резултат и припомни поправките на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, „на които и до днес берем отровните плодове“.  

Novini.bg
2800 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Веско

2021.01.17 | 14:47

1
Радев просто иска да намали избирателната активност. Това ще се получи по няколко линии: 1.На 4 април е католическия и арменски Великден. Всички тези хора ще празнуват и вероятно тези, които ще отидат до урните ще бъдат по-малко. 2.Епидемиологичната обстановка в света ще затрудни много хора до отидат до урните. 3.И в България ще бъде много трудно организирането на гласуването на карантинираните и лежащите в болница. Ако изборите бяха през май, вероятността за подобрение на Епидемиологичната обстановка е доста голяма. 4.Направените в последния момент предложения за радикални е изключително лицемерно поведение. Няма време да се правят такива радикални промени в този момент, а някои от тях са много дискусионни, като например гласуването по пощата. Справка - изборите в САЩ. С тази дата и тези консултации, които Радев направи се цели опорочаване на изборите, както и тяхното непризнаване, ако опозицията не печели. Този президент е опасен за страната. Лицемер, който не се стреми да обединява нацията, а да разделя, с цел постигане на някакви неясни политически цели. Господин Радев, има ли нещо, което не бихте направили за постигането на тези Вши неясни политически цели
Георги

2021.01.18 | 07:37

17
Кухар! Повтаряш всичко чуто по телевизията!
до този отгоре

2021.01.17 | 18:02

14
Много точно си написал. Мунчо цели единствено противопоставянето на българите. Заради собственото си огромно его на комплексирано джудже е готов да се пролее кръв. Той ще последва съдбата на Тръмп.
vale_karo

2021.01.17 | 15:55

5
Драги ми смехурковци ЧЕТИРИ години не ви стигнаха за подготовка на изборите,та сега опряхте до двата месеца на Президента.То бива наглост,но вашата е уникална.

2021.01.17 | 15:18

2
Идеална възможност за гласуване на Българите в чужбина,там са предимно католически държави и почивните дни са повече и ще имат възможност да гласуват сънародниците ни,за тримата католика у нас,те сами да си решат.

2021.01.17 | 15:19

3
A Boris Qcev kato go interesuva za naroda no mislq go interesuvat povece licnite interesi zashto smeni partiqta za po golqm kelipir i ne se kandidaztera za parlamentarnite izbori v rodniq si grad Petrich a se kandidatira v oblasti kade nikoi ne go poznava na toq li da vervame
Аз Българин

2021.01.17 | 17:24

8
Този ли ще ми говори за демокрация Този който прави далавери Иска да назначи метресата си за сметка на данакоплатеца Измамник Гешев го чака. Родоотстъпник измекяр комунистически
Станишев

2021.01.17 | 15:35

4
На Ячев проблема му е след изборите как ще опази апартаментите които изкупи в квартал Витоша , а само ас знам за седем .

2021.01.17 | 16:44

6
НФСБ Е ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА! АНАТЕМА!
От НАРОДА

2021.01.17 | 17:03

7
То Зи ЗАКОПА ДЪРЖАВАТА и иска повече да ги срине с неговият ВОЖД никога повече няма да гласувам за те Зи измислени ПАТРИОТИ.

2021.01.17 | 17:45

9
Трай бе куче предателско еничарин

2021.01.17 | 17:46

10
Е.и.си майката.
смешник

2021.01.17 | 17:47

11
Сигурно Борисов обича повече българите, като ги пренебрегна с ваксините. Първо подари ваксини на африканците в Северна Македония като пренебрегна българите. С най ниски доходи сме в Европа, но прахоса над 30 милиарда държавен заем. На рамо да си го носите този диктатор.
СМЕШНИКА СИ ТИ

2021.01.17 | 17:57

12
Поредните тъпи опорни точки от ниско интелигентен индивид. Уж се загрижил за българите, а пише постове против ваксината и отрича наличието на ковид. Такива са всички отпадни елементи. Добре, че са много малко.
до модератора

2021.01.17 | 18:00

13
Мършата продължава да маха коментари. Възпитанието не ми позволява да го напсувам с вулгарна псувня.

Добави коментар

Водещи новини