Избирателната активност към 10.00 часа в община Разград е 8,71 процента

  • 03 ноември 2019 11:01

  • 152
  • 0
Избирателната активност към 10.00 часа в община Разград е 8,71 процента
© Novini.bg

Избирателната активност в община Разград към 10.00 часа на втория тур на местните избори е 8,71 процента, съобщи за БТА председателят на ОИК Ралица Костова.

Правото си на вот са упражнили 3905 избиратели от общо 44 856. По думите на Костова изборният ден протича нормално и в спокойна обстановка във всичките избирателни секции на територията на общината. Засега няма постъпили жалби или сигнали за изборни нарушения.

Броят на гласувалите в община Исперих е 3149, или 16,23 на сто от имащите право на вот. Постъпила е една жалба за агитация, която се проверява от членове на комисията, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Светлана Димова.

В община Кубрат са гласували 2362 души, или 15,18 процента от всички избиратели. От началото на изборния ден в ОИК са постъпили пет жалби и сигнали за нарушения на изборния процес, информираха от ОИК.

Втори тур за кметове на кметства се произвежда и в 16 села в областта. В община Разград балотажи има в селата Дянково, Осенец, Раковски и Ясеновец. В община Исперих кметове на кметства избират гласоподавателите в Белинци, Вазово, Драгомъж, Райнино, Тодорово.

В община Кубрат надпреварата за кметския пост е в селата Беловец, Севар и Сеслав. В община Лозница на втори тур са претендентите за управници на Каменар и Ловско. В община Самуил има балотаж в Голям извор, а в община Завет - в село Брестовене.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
152 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини