В програмата на Иван Портних за район "Приморски": 3 нови детски градини, озеленяване, "синя зона"

  • 21 октомври 2019 10:45

  • 291
  • 2
В програмата на Иван Портних за район "Приморски":  3 нови детски градини, озеленяване, "синя зона"
©

Три нови детски градини, нови сгради на училища, спортни и детски площадки, озеленяване и благоустрояване на кварталите - това  предвижда програмата за управление на досегашния кмет и кандидат за нов мандат Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на за най-големия район на Варна – „Приморски”.

В нея са разписани ясни и конкретни задачи, с осигурено финансиране и визия за надграждане.

За децата в района

Вече е готов проектът за нова сграда в двора на детска градина „Дружба“, която ще бъде с четири групи и 120 места. Нов корпус предстои да бъде изграден към детска градина „Мечо Пух“  - с две групи за 60 деца. Основен ремонт ще бъде извършен и в бившия дом „Другарче“, който ще бъде превърнат в прекрасна детска градина за още 120 малчугани.

Управленската програма на ГЕРБ за района предвижда изграждане на нови пристройки на училища, с цел въвеждане на едносменен режим на обучение. Проектирана е пристройка на ОУ „Васил Друмев“, а сградата на бившето Оздравително училище ще бъде обновена и в нея ще бъдат открити подготвителни групи и помещения за начален курс на обучение. На територията на района предстои да отвори врати държавно училище по компютърно моделиране и компютърни системи, разположено в кампуса на Техническия университет, с който Община Варна работи активно. 

Нова спортна инфраструктура

Два нови спортни комплекса се изграждат на територията на „Приморски” - във „Виница” и на мястото на занемарения и неподдържан с години стадион на ул. „Студентска“. Той е разположен на площ от 17 дка. Проектът предвижда площадки за футбол, баскетбол, многофункционална спортна площадка за волейбол и тенис на корт, фитнес, тенис на маса и кът за игра на децата, пътека за бягане и каране на ролери. Предвидени са и зона за отдих, алейна мрежа, осветление, озеленяване, както и паркинг с 46 места. 

Във „Виница” пък спортният комплекс на площ от 6 дка, чието изграждане вече започна, ще разполага с детска площадка, кът за отдих, игрища за футбол, баскетбол и волейбол, достъпна среда за хора с увреждания.

Една от спортните емблеми на Варна - стадион „Спартак”, е на път да бъде възродена - с нови трибуни, тревна настилка, съблекални. Обновяването на спортната инфраструктура в „Приморски” ще продължи с ремонт на залите на СК „Простор“.

Подкрепа за качествени здравни грижи

В сектор „Здравеопазване” програмата на Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на предвижда завършване на цялостното обновяване на АГ болницата, включително изграждане на външен асаньор, както и осигуряване на средства за нова апаратура и поддръжка на сградния фонд на общинските болници и поликлиники. Община Варна и Медицинският университет заедно ще работят за нов етап от развитието на Очна болница и превръщането й в модерна база за лечение и за обучение на студенти по медицина.

По-добра градска среда

Район „Приморски” ще влезе в програмата за озеленяване и залесяване, която Община Варна ще разработи за целия град. Ще продължат дейностите за поддръжка и опазване на Морската градина, за създаване на нови зелени площи в междублоковите пространства. 

След реализирането на мащабните ремонти на основните булеварди инвестициите за градска инфраструкутра приоритетно ще бъдат насочени към ремонти на по-малките улички във всички квартали на „Приморски“. Така районната администрация, оглавявана досега от Петя Проданова - кандидат на ГЕРБ за нов мандат, работи за ликвидиране на проблемите с дупките, за изграждане на тротоари, пешеходни зони, нови паркоместа, достъпна среда за хора с увреждания. 

Продължават мерките за облекчаване на трафика - предстои разширяване на бул. „Цар Освободител”, въвеждане на втори етап на „синята зона”.

Друг голям инфраструкутрен проект – изграждането на пречиствателната станция в курорта „Златни пясъци” ще бъде завършено. Ще стартира нов проект – за изграждане на канализация в СО „Изгрев“ и „Сотира“, в района на стадион „Варна“, доизграждане на канализационна мрежа в СО „Бриз“, „Свети Никола“,  „Ален мак“, „Ваялар“, „Траката“, „Манастирски рид“.

Нов облик на „Виница”

„Виница” – уютният и красив квартал на Варна, ще претърпи пълно обновяване. Програмата на Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на предвижда основен ремонт на ул. „Николай Лилиев“ (от разклона за Кичево до входа на „Виница“) и на ул. „Св. Св. Константин и Елена“ (от светофара на бул. „Цар Борис III“ до пътя за Златни пясъци); рехабилитация на всички по-малки улици в квартала. 

Със средства, осигурени от МРРБ, предстои в близките дни да започне изграждане на кръгово кръстовище в района на „Траката”, което ще осигури по-безопасно движение в посока „Виница”.

Ремонти ще бъдат извършени и на читалищата на територията на район „Приморски”, предвижда още управленската програма на Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на, кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна, с номер 43 в бюлетината.

Novini.bg
291 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ИЗPAEЛCKAТA ТEЛEВИЗИЯ „CANAL 20“

2019.10.21 | 11:44

2

ПOТВЪPЖДAВA В ТYИТЪP ПИЯНCKИЯ CKAНДAЛ C ПOPТНИX В XAЙФA, ИЗPAEЛ!ЗAЩO ВЪВ ВCИЧKИ ГЛAВНИ БГ МEДИИ ТAKA ЖECТOKO CE ПPИKPИВA ПOЗOPНИЯТ KМEТ HA ВAPНA- ВEЧНO ПИЯНИЯТ И НAДPYCAН C KOKAИН ПOPТНИX ПPEЗ ВPEМEТO НA OФИЦИAЛНOТO МY ПOCEЩEНИE В ГPAД XAЙФA-ИЗPAEЛ??????KPEТEНA НAPKOМAН ПOPТНИX OПИТAЛ ДA НACИЛВA EДНA KAМEPИEPKA В XOТEЛA И E БИЛ APECТYВAН OТ ПOЛИЦИЯТA CТPAШНA ИЗЛAГAЦИЯ НA БЪЛГAPCKИТE OФИЦИAЛНИ ЛИЦA И ПPOВAЛEНO ЗAМИCЛEНO ПOДПИCВAНE НA ПOДГOТВEНИ ДOГOВOPИ C ИЗPAEЛCKAТA CТPAНA…….A ПPEМИEPA БOPИCOВ E XOДAТAЙCТВAЛ ЛИЧНO ДO ПPEМИEPA НEТAНЯXY ,МOЛEЙKИ ДA OCВOБOДЯТ OТ APECТ ПИЯНИЯТ И ДPOГИPAН KМEТ НA ВAPНA И ДA CE ПPИБEPE ТИXOМЪЛKOМ C ПЪPВИЯТ CAМOЛEТ, НO – БEЗ ПPAВO ДA ПOCEЩAВA ИЗPAEЛ!!!!!!!ЗAЩO ПPEМИEPA НE ИЗЛEЗE ПPEД НAPOДA И ДA ПOEМE OТГOВOPНOCТ ЗA БEЗYМНИТE CИ ДOВEPEНИ ЛИЦA НAЗНAЧEНИ OТ НEГO ПO МECТA ЗA KМEТOВE, ГYБEPНAТOPИ, ШEФOВE, ДИПЛOМAТИ, МИНИCТPИ И ДEПYТAТИ?????ГEPБ E CИМВOЛ НA CYПEPKOPYПЦИЯ,KPAЖБИ НA EВPOФOНДOВE CЪC CТOТИЦИ МИЛИOНИ,OБИPAНE НA БAНKИ/KТБ/, ДИKТAТYPA, НEOФAШИЗЪМ……..

2019.10.21 | 11:39

1

3 на цената на 6 или 9?

Добави коментар

Водещи новини