Кандидатът за кмет на район ''Овча купел'': Много неща успяхме да свършим през последните 4 г.

Много неща успяхме да свършим през последните четири години в район "Овча купел". Това заяви в студиото на Izbori.bg Христина Семерджиева, кандидат за кмет на района от ПП ГЕРБ.

Голямо постижение е работата ни по изграждането на канализацията в района, както и ремонтирането на знаковите бул. "Линкълн", ул. "Монтевидео" и ул. "Боряна", добави тя.

Като голям успех Семерджиева определи и изграждането на третата метролиния.

,,Благодарение на нея много от перничани ще се придвижват до спирката на метрото. Така че ще се решат проблемите със задръстванията и ще се подобри качеството на въздуха. Паралелно с метрото ще се пуснат и малки електробусчета. Това е пилотен проект, който ще стартира именно за първи път от "Овча купел'', каза тя.

,,Най-голямото предизвикателство е да успееш да балансираш всички неща, да се справяш с трудностите. Човек може да греши, но когато се направи равносметката и хората са доволни, се чувстваш добре'', призна тя.

Семерджиева заяви, че голяма част от вътрешнокварталните улици вече са в добро състояние.

,,Когато станах кмет, голяма част от кварталите бяха без улици. Да, има още много какво да се прави'', заяви още кандидатът за кмет.

Относно центъра за бежанци в района тя посочи, че се надява да няма нова мигрантска вълна и увери, че хората от района са изключително спокойни.

,,Ние вече можем да се справим, ако има проблеми. Бяхме много объркани в началото, но вече се научихме'', каза Семерджиева.

Във връзка с местата в детските градини и ясли кандидатът за районен кмет призна, че и в "Овча купел" проблеми има и те не са достатъчни за всички деца. В момента се строи една градина с яслени групи и голям кухненски блок и се предвижда строителството на втора в кв. "Бояна".

,,Лошото е, че има бум на строителството в района и не може администрацията да реагира толкова бързо и да осигури места за всички дечица в градини и ясли'', добави кандидатът за кмет.

Иначе тя разкри, че има недоволни граждани от появата на ново строителство, но обясни, че сега се работи по промяна на ПУП на района и много неща ще се променят - ще има много нови зелени площи, църква, училище.

Семерджиева призна, че проблеми с паркирането има и в "Овча купел". По думите ѝ покупателната способност на населението се е увеличило и масово вече едно семейство има повече от една кола.

На въпрос защо трябва да бъде избрана за нов мандат Христина Семерджиева заяви, че обещанията, които дава тя и екипът ѝ винаги са се изпълнявали и показват, че се справят с предизвикателствата.

Коментари

 1. 2019.10.28 | 17:59

  Кога ще се премахнат бездомните кучета само на метри от общината. Двора на 66 то училище е пълно с кучета. Цели глутници са там. Това не е ли едно от задълженията на кметицата. Или нея не я касае Служебния автомобил я чака пред общината а хората да му мислят откъде да минат. Аз на това казвам БЕЗХАБЕРИЕ.

 2. 2019.10.28 | 17:21

  Нищо не е направено.Разбити тротоари и опасни счупени капаци на шахти.Преди една година разлепиха по вратите на гаражи клетки съобщение че в срок от 15 дни трябва да се премахнат от собствениците защото били незаконни.Някой спази а срока и ги премахнаха и сега има отвратителна гледка.Пълни рови ща или по точно тука има тука няма. Безхаберие ги тресе големите община и. И това е в ул Народен герой пред блок Трезор. Безхаберие пълно пък искат още мандати че далаверата е голяма.

 3. 2019.10.18 | 22:34

  Не знам кои улици сте оправили, но на нас вече 10-та годнина ни се изпращат писма от СО Овча купел с обещанието, че нашата улице е предвидена за следващата година. Времето си лети а ние си ходим в калта. Последното ваше обещание беше само преди месец, където обещахте, че в рамките на месец Септември ще асфалтирате улицата. Днес сме 18.10.2019 и ул. Александър Геров все още си чака обещания предизборен асфалт.

 4. 2019.10.18 | 20:03

  Тая краста по добре да се скрие. По грозен квартал в София няма. Мръсен отровен въздух, разбити улици. Кучета лаят отвсякъде. Цигани ровят по кофите. Говори за метро. Метрото се прави с пари от Европа.

 5. 2019.10.18 | 17:13

  превърнахте красивите ни градове с надписи "Образцов дом" по улиците в негърски гета и ликвидирахте китните ни села. Столицата е бунище, обиравано от седесарската мафия из страната, успяла да забогатее през ликвидационния период.

 6. 2019.10.18 | 17:04

  Ауу ти да видиш

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет