Кандидат-кметът на ГЕРБ за село Татарево Петко Петков: С Асен Кичуков ще довършим започнатото

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Първомай Асен Кичуков и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ се срещнаха с жителите на село Татарево. Домакин на срещата бе кандидатът на ГЕРБ за кмет втори мандат на селото Петко Петков.

„Сигурен съм, че ще довършим започнатото. Ако ми гласувате отново доверие, ако повярвате и на кандидата на ГЕРБ за кмет на община Първомай Асен Кичуков, селото ни ще продължи да се развива, ще реализираме проектите за подмяна на ВиК инсталацията и за ремонт на пътя Дебър-Татарево, ще спечелим финансиране и за нови проекти. Това заяви Петко Петков на предизборната среща в селото. Жителите изпълниха докрай фоайето на читалището, което наскоро отпразнува своята 90-годишнина, за да чуят отчета на Петков за изминалите 4 години и акцентите от предизборната платформа на Кичуков.

През изтеклия мандат Петков е успял да изгради навес на църквата, разчитайки на доброволния труд на десетки и майстори и жители на селото, както и на дарения. По негово ръководство е ремонтиран и куполът на храма, като лично той дарява средствата. От думите на Петков стана ясно, че местното семейство Колеви  възстановяват кладенеца в двора на църквата, където има посадени дръвчета и цветя. Ремонтирана е и оградата, за да се ограничат евентуални посегателства.

Съставен е Инициативен комитет за ремонт на параклиса „Св.св. Константин и Елена“. Възстановителните работи вече са започнали – поставени са соларен панел и осветление, но има още довършителни дейности. Инициативен комитет е обособен и за възстановяване на паметника на загиналите във войните в центъра на селото. Кметският екип на Татарево изработва и печели проект за детска площадка по ПУДОС, на която днес се радват малчуганите. В съседство е поставена и къщичка за книги, откъдето децата могат да вземат или пък да оставят интересно заглавие за четене. Поставена е и нова автобусна спирка, като предстои ремонт на тази в горната махала. Кметът Петко Петков е съдействал за промяна на разписанието на сутрешния автобус, за да е по-удобно за учениците и работещите.

Направен е ремонт на пешеходното мостче, изкърпени са дупки по пътя с помощта на жителите на селото, организиран е футболен турнир. От своя страна Асен Кичуков похвали Петков за свършеното и обеща, ако получи вот на доверие от татаревци, да работи за преасфалтиране на улиците, за ново улично осветление и привличане на инвеститори. И добави, че един път месечно ще провежда селско събрание във всяко от неселените места в общината. Още преди старта на предизборната кампания той изпрати 25 работници да почистят гробищния парк в Татарево и Градина, тъй като паметните плочи не се виждаха от бурени и храсти. Тази доброволна дейност бе присвоена от други кандидати, което преди всичко е липса на човечност, но екипът на ГЕРБ в община Първомай им пожела късмет в надпреварата на гърба на останалите.

В края на месеца, когато приключи активната земеделска работа, Кичуков заяви, че ще изпрати отново хората си да довършат почистването на алеите. „Не съм бил кмет, не съм бил в политиката, но знам как да воювам за средствата“, заяви пред жителите на Татарево Асен Кичуков и даде пример с издействаните от него 1.2 млрд. лева за 350 000 тютюнопроизводители. Асен Кичуков е председател на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите у нас и се ползва с подкрепата на правителството и лично на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Преди две седмици Кичуков бе и в Брюксел за среща с евродепутата Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по. По предложение на кандидат-кмета на ГЕРБ за Първомай и с нейна подкрепа ще бъде създадено Сдружение на кметовете на малките и средни общини за привличане на повече европейски средства.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет