Депутатите от ГЕРБ Станислав Стоянов и Станислава Стоянова бяха отличени по повод 100-годишнината на Старопрестолната гимназия по икономика

Народните представители от ПГ на ГЕРБ Станислав Стоянов и Станислава Стоянова бяха отличени по повод 100-годишнината на Старопрестолната гимназия по икономика. Те получиха плакети и грамоти за особен принос за развитието на елитното училище, по време на тържеството за юбилея на гимназията, което се проведе днес в МДТ „Константин Кисимов”.

Депутатите поздравиха директора на СГИ Виолета Йосифова и колектива на гимназията от свое име и от името на евродепутата Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по. Да продължи успешното развитие на вековното училище, което през годините е дало стотици висококвалифицирани кадри в областта на икономиката и финансите, пожелаха Стоянова и Стоянов, съобщиха от ПП ГЕРБ.

Великотърновските народни представители от ГЕРБ бяха категорични, че ще продължат да подкрепят гимназията в осъществяване на многото национални и международни проекти, за да расте нейният авторитет. Образованието ще остане водещ управленски приоритет за най-голямата партия, категорични бяха още двамата депутати.

На празника във В. Търново беше припомнена историята на гимназията, която започва в далечната 1919 г. с молба от Търговско-промишленото дружество в Търново до министъра на търговията, промишлеността и труда тук да бъде създадено училище за търговия и кооперативно дело. Училището е открито на 19 октомври 1921 г. с водосвет в двора на църквата „Св. Никола”, където се провеждат първите занятия с 33 ученици и 7 ученички. През годините се въвеждат нови и нови специалности. През 1926-27 г. държавата поема изцяло издръжката на гимназията, строи се и нова сграда. Училището сменя няколко пъти своето име, но има една цел – да се утвърди като най-авторитетното първостепенно средище на икономическото образование с високоподготвени кадри.

През годините развива богата извънкласна дейност, има множество награди. Хиляди възпитаници на гимназията са намерили своята реализация на пазара на труда в страната и по света, а учениците редовно са на челните места в национални и международни състезания.

Коментари

  1. 2019.10.18 | 14:28

    НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ СТОЯНОВА НЕ БЕШЕ ЛИ ИЗВЕСТНА ЕДИНСТВЕНО С ТОВА ,ЧЕ Е ПОЛУЧИЛА ПОДАРЪК ОТ ПРЕМИЕРА ЖЪЛТ ДИАМАНТ ЗА 11 МИЛИОНА ДОЛАРА?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет