Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ: Територията на бившия азотно-торов завод ще стане уредена градска зона

Кандидатът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров проведе среща с работодатели и служители във фирми, разположени на територията на бившия завод „Агробиохим”. В нея участваха кандидатите за общински съветници Николай Диков, който е водач на листата, Йордан Николов, Диян Димитров, Мария Жекова и Стефан Анков, както и народният представител Радостин Танев, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Общината успя да придобие със средства, осигурени от правителството, собствеността върху улиците на територията на фалиралия азотно-торов завод. По този начин решихме дългогодишен проблем, пред който бяха поставени собствениците на дружества, които развиват бизнес в зоната, защото бяха принудени да плащат такси на частно лице. Освен това, в района има свободни 3000 дка, към които има интерес и ще бъдат привлечени нови инвеститори” – каза Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен.

Работодатели поставиха пред него искане през 2020 г. да се приеме Подробен устройствен план, за да влезе теренът в регулацията на Стара Загора. Кандидатът за кмет от ГЕРБ увери, че по този въпрос вече се работи и след като планът стане факт, Общината ще направи нужната инфраструктура върху улици от 80 хил. кв. метра – с подземни комуникации, ново асфалтиране, пътни знаци, улично осветление, сметосъбиране и сметоизвозване.

Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен представи накратко изпълнените в Стара Загора проекти през изминалите 8 години и какво предстои да бъде направено. Той акцентира на изграждането на Индустриална зона „Загоре”, която ще създаде конкурентна среда и ще осигури нови работни места. „Имаме вече инвеститор, закупил терен. Водим преговори с няколко чуждестранни фирми, включително и с италиански предприемач” – съобщи кандидатът за кмет.

Местните данъци и такси в Стара Загора са сред най-ниските спрямо големите градове в страната и не са променяни от 2012 г. „Стремим се максимално да привличаме европейски средства за подобряване облика на града, като целта е да не товарим финансово с високи данъци и такси както гражданите, така и бизнеса” – заяви Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен.

За облекчаване на автомобилния трафик Общината ще удължи бул. „Славянски” до разклона за с. Старозагорски бани. Паралелно с цялостното обновяване на т. нар. Руски пазар, ул. „Капитан Петко войвода” ще стане с четири ленти.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет