"Медиана": ГЕРБ набира скорост в Плевен

Според едва 9,2% Плевен се развива, 42,6% мислят, че градът запада, а 49% са против нов мандат на кмета Спартански.

Това сочат данните от изследване на агенция „МЕДИАНА“ по поръчка на „Институт за модерна политика“. То е проведено на терен 9 – 13 октомври 2019 г. с 383 човека пълнолетни жители на община Плевен и е представително за общината.

Към момента, най-вероятно е кметските избори в Плевен да се решат на балотаж между настоящия кмет Георг Спартански и кандидата на ГЕРБ Мирослав ПетровМирослав ПетровМирослав Николов Петров е роден на 21 ноември 1967 г. и е Областен управител на Област Плевен. Той.

Прави впечатление, че към момента симпатизантите на ГЕРБ постепенно се консолидират около своя кандидат като по този начин намаляват разликата между двамата. Симпатизантите на БСП са силно раздвоени между левия кандидат и Спартански, което и намалява шансовете на Илиян Йончев.

 

Причина за растящата подкрепа към кандидата на Борисов е и активната кампания, разпознаваемостта му в общината (бивш шеф на полицията) и реорганизацията на местните структури, ръководството на които пое през лятото Петров, номиниран от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Данните:

Георг Спартански води с 30,2%, кандидатът на ГЕРБ Мирослав ПетровМирослав ПетровМирослав Николов Петров е роден на 21 ноември 1967 г. и е Областен управител на Област Плевен. Той е втори с 25,4%. Третото място, без шанс да бъде изместен е за Илиян Йончев от БСП. Четвърти с 6,8% е д-р Калин Поповски, ВМРО.

За Общински съвет първа сила е ГЕРБ с 25,6%, втора позиция заема БСП с 22,6% от гласовете.

Избирателната активност се очаква да доближи 60% от имащите право на глас.

Изследването е проведено от агенция „МЕДИАНА“ по поръчка на „Институт за модерна политика“. То е проведено на терен 9 – 13 октомври 2019 г. с 383 човека пълнолетни жители на община Плевен и е представително за общината.

Коментари

  1. 2019.10.15 | 19:34

    Така се манипулира общественото мнение. Къде е тага платена новина?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет