Иван Чакъров: За да не се създават престъпници, всяко едно дете трябва да посещава училище

''Красна поляна'' е район, в който повече от половината население е ромско. Проблемите са като в останалите райони плюс ромите. Това сподели в студиото на izbori.bg Иван Чакъров, кандидат за кмет на район "Красна поляна" от ГЕРБ.

,,Най-сериозен е проблемът с Виетнамските жилища. Още 1992-1993 година е започнало да се изпращат ромски семейства, многодетни. Повече от 60-70% от ромите не са местни. От там възниква проблемът със самите роми, от там и с българите'', коментира той и добави: ,,Съборихме общо четири блока и една туристическа спалня, в която са се давали стаи под наем''.

,,Заложили сме премахването на още два блока'', каза още кандидатът за кмет.

,,Решаваме този проблем, не го прехвърляме'', обясни Чакъров и поясни: ,,Тези нови сгради ще бъдат отоплявани само с електричество, те няма да имат комини''.

,,Заложили сме много неща във връзка с подобряването на качеството на въздуха. На голяма част от комините на ромските къщи има филтри, в които няма мед'', добави Чакъров.

,,Ние не делим никой на българско и ромско семейство. Голяма част от хората във Виетнамските жилища може да са бедни, но искат да работят'', допълни кандидатът за кмет.

,,Мисията ни е да направим наистина една интеграция на ромите", обясни той.

Иван Чакъров коментира и намеренията му в образователната сфера. Той поясни, че като бивш учител смята, че най-важно е да се вкара всяко едно дете в детска градина или в училище, за да не се създават престъпници.

Според него е много важно да се интегрира наистина всяко едно дете и заради това дори са учили малчугани как да си мият зъбите. Чакъров разказа, че подобна ситуация на тази в Сливен е Ямбол е имало и в столичния район ''Красна поляна''.
,,Основната ми задача е да има спокойствие за българи и за роми и да имат бъдеще'', каза кандидатът за кмет.

На въпрос има ли достатъчно места в детските градини за децата той обясни, че липсата на места се е създала изкуствено, след като групите са били намалени.

Във връзка с проблема с движението на каруци Чакъров поясни, че многократно е предлагано това да бъде забранено в София.

Коментари

 1. 2019.10.14 | 22:38

  Има даскали но има и невъзпитани родители и деца

 2. 2019.10.14 | 16:58

  и като посещава какво??? учителите са обезправени, тия диви копеленца ги правят на луди. правят си каквото си искат. учителите само могат да викат. и до там.
  стига сте си измивали ръцете и отговорността с учителите. двама родители с едно дете не могат да го възпитат, а един учител без права с 25-30 деца какво ще направи??? те да не са богове? амат от умници. да иде тоя кавал да стане учител и да възпитава мангалята да го видим като е такъв специалист.

 3. 2019.10.14 | 16:57

  Trqbva da im sazdadete azbuka i u4iteli da im prepodavat na ciganski ina4e nqma da stane.

 4. 2019.10.14 | 15:42

  А от къде даскали ,защото сегашните вече не мотат да четат и да пишат,камо ли да обучават!?

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет