Известният български актьор и продуцент Александър Сано благодари на Даниел Панов

  • 03 октомври 2019 15:57

  • 590
  • 0
Известният български актьор и продуцент Александър Сано благодари на Даниел Панов
© ГЕРБ

Продуцентът и изпълнител на една от главните роли в най-новия български филм „Диви и щастливи“ Александър Сано се срещна във Велико Търново с Даниел Панов – кмет на общината в мандати 2011-2019 и кандидат за трети управленски мандат. Александър Сано благодари на Панов за съдействието и подкрепата за снимачния процес. Старата столица е сред основните снимачни площадки на лентата, а именно великотърновци първи в България ще могат да гледат на голям екран продукцията.

Филмът тръгва по кината на 29 ноември, а предпремиерата ще е във Велико Търново на 20 ноември. Режисьор е Мартин Макариев, оператор - Андрей Андреев, а сценарист - Борислав Захариев. Главните роли са поверени на Дария Симеонова, Димо Алексиев, Калин Врачански, Асен Блатечки, Явор Бахаров, Александър Сано и др.

„Нямах никакви колебания общината да подкрепи продуцентите, които избраха Велико Търново за една от основните снимачни площадки на филма. Старата столица е част от незабравимите български филми „Крадецът на праскови”, „Търновската царица” и др., а киното е още една възможност за промоция на града. Снимките на филма събудиха интереса към киното и актьорската професия у младите търновци. Благодаря на целия екип. Готов съм да подкрепям проектите на талантливи български артисти от различни изкуства и в бъдеще“, коментира Даниел Панов.

„Прекарахме едни страхотни шест дни тук, с екип от близо 100 човека. Заснехме възможно най-красивите места във Велико Търново, защото това имаме за цел - да покажем най-хубавите места в България. Няма да забравя никога този момент. След този филм Търново наистина ще бъде поставен на кинокартата като град, който може да предостави възможност на филмови продукции", каза актьорът и продуцент Александър Сано на представянето на трейлъра на филма "Диви и щастливи" във великотърновския киноцентър "Кинополис Искра".

Даниел Панов подари на Александър Сано знамето на Велико Търново и новата книга "Търновските кметове". Изданието е по идея на интелектуалните среди на града и включва всички кметове на Велико Търново от 1877 до 2019 г. 

Калина Христова
590 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини