Йорданка Фандъкова: Имаме възможност да привлечем нови инвестиции и да подобрим живота на хората в София

  • 02 октомври 2019 17:40

  • 912
  • 20
Йорданка Фандъкова: Имаме възможност да привлечем нови инвестиции и да подобрим живота на хората в София
© Кадър: БТВ

Предизборната кампания за местните избори е възможност да се предложат конкретни проекти за града. Тази кампания е важна, защото очертава бъдещото развитие на града ни. Имаме възможност да привлечем нови инвестиции и да подобрим живота на хората. Това заяви кандидатът за кмет на София от ПП ГЕРБ Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Не бих искала градът ни да се превърне в заложник на политически амбиции“, увери тя.

Фандъкова отговори на критиките на опонентите си във връзка със закупуването на нови еко автобуси за градския транспорт. По думите ѝ обществената поръчка за нови електробуси се прави сега, за да не загубим 217 милиона лева безвъзмездни средства. Тя уточни, че цената на автобусите за София е най-ниската в Европа. „Аз съм горда и щастлива, че в София вече се движат 20 такива. Това е изключително важна политика, която ще помогне за чистотата на въздуха в града ни, както и за тишината. Когато заставаме пред хората, ние им дължим достоверни факти“, заяви кандидатът за кмет на София. „В края на краищата, когато погледнем инвестицията, се оказва, че те излизат по-евтини, включвайки разходите за амортизация и гориво“, добави тя.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска коментира и темата с дълговете на София. „Когато човек се явява и прави публични изказвания трябва да е по-добре подготвен. Оценката на международната рейтингова агенция S&P Global Ratings и фактът, че повиши перспективата за кредитния рейтинг на София от стабилна на положителна, е оценка за работата на общината. По правило, сме длъжни да не надвишаваме 15% от собствените приходите на общината, ние имаме 7,7%. Заемите ни са само за инвестиционни проекти. Тези заеми минават през европейската инвестиционна банка, те са при строго фиксирана лихва. Ако един кмет не взима заеми, това означава да обрече града си на недоимък“, подчерта Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

„За мен в тази кампания е важна срещата ми с хората. Гражданите се срещат с мен и ми дават задачи. Важно е да ги чуя“, обясни още кандидатът на коалиция ГЕРБ - СДС.

„Аз прогнозирах по-рано, че в тази кампания ще бъде омаловажено свършеното до момента. За мен няма изненади в тази кампания, не ме притеснява и популизмът, защото в София живеят високо интелигентни хора, които разпознават фалша. Ще разчитам на хората, които искат градът им да се развива с бързи темпове“, изтъкна Фандъкова.

Тя обясни още, че се предвижда в общината да има нов сектор и директор, който да отговаря за дигитализацията.

Като свои приоритети, Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска посочи, на първо място облекчаване на трафика и това хората да предпочетат да използват градския транспорт. Довършването на околовръстния път и вътрешните рингове на града. Това е един процес, който хората не виждат, но тече и в момента“, подчерта тя.

Фандъкова каза няколко думи и за новия си екип. „За мен беше важно да поканя хора, които са постигнали много в своята сфера и да са готови да допринесат за развитието на града. Не се наложи дълго да ги убеждавам. Имаме добър екип и голяма възможност да продължим работата си“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
912 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
Данче

2019.10.03 | 10:26

20

Леле колко си готина! Йорданке ..Йорданке..Ашладисай ме,моле те!

българия

2019.10.02 | 21:51

19

ДАНЧЕ ХОРАТА СОФИЯНЦИ ВИ СЕ СМЕЯТ НА НЕКАДЪРНОСТА НА КРАДЛИВАТА ТИ СВИТА!КЪДЕТО ДА МИНЕТЕ В СОФИЯ ВСИЧКО СЕ ЦЕПИ И РУШИ ДОРИ И СЛЕД РЕМОНТА НА РЕМОНТА НА РЕМОНТА.И АКО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК СЕ КРАДЕ ДА ВИ КАЖА.ДОКУМЕНТИ ДЪРЖ.ПОРЪЧКА.ПЕЧЕ ЛИ СЕ НА 90% ОТ ФИРМА ПРИБЛИЖЕНА ДО ГЕРБ СЪС ЕДНА ОТ НАЙ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ.НО ТАЗИ ИЛИ ТЕЗИ ФИРМИ НЯМАТ НУЖНИЯТ КАПАЦИТЕТ ДА СТРОЯТ ИЛИ АСВАЛТИРАТ.ПОРЪЧКАТА Е ПРИМЕРНО ЗА 10 МИЛИОНА.СПЕЧЕЛИЛАТА ФИРМА ДЕТО НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СТРОЕНЕ НА БУЛЕВАРДИ ПАЗАРИ ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ И МУ ПРЕДЛАГА 6 МИЛИОНА.ПОДИЗПЪЛНИТЕЛЯТ ПРАВИ КАЛКУЛАЦИЯ ЧЕ АКО ВЛОЖИ МАТЕРИАЛИ 2-3 КАЧЕСТВО МАТЕРИАЛИ А НЕ ПО ДОКУМЕНТИ В КОИТО СЕ ИЗИСКА КАКВИ ДА СА МАТЕРИАЛИТЕ.1 МИЛИОН ЩЕ Е ПЕЧАЛБАТА.ОБАЧЕ ПРЕЗ ВРЕМЕ НА РАБОТА СЕ СПЕСТЯВАТ ОЩЕ МАТЕРИАЛИ !И ПЕЧАЛБАТА НАРАСТВА НА МИЛИОН И ПОЛОВИНА!ПОРЪЧКАТА Е ИЗПЪЛНЕНА ЕДНИТЕ ОТКРАДВАТ 4 МИЛИОНА ДРУГИТЕ 1МИЛИОН И НЕЩО.. СЛЕД 5-6 МЕСЕЦА ПЪТЯ ЗАПОЧВА ДА СЕ РУШИ .ДУПКИ НАПУКВАНИЯ НАЦЕПВАНИЯ !ТАКА СЕ ПРАВИ ВСИЧКО ВЪВ БГ.40 % ОТ ПАРИТЕ СЕ ОТКРАДВАТ!!!!!

ВАНГА

2019.10.02 | 18:44

7

Фандъкова ке управлява 10 мандата после ке дойде един дето рита топка

2019.10.02 | 21:36

18

бам бал

ВАНГА

2019.10.02 | 18:35

6

СОФИЯ КЕ БЪДЕ ВЕЧНО СИНЯ

2019.10.02 | 21:35

17

бамбал

Анатема Фандък

2019.10.02 | 20:24

16

Как ще подобриш живота им Oф Со - като им вдигнеш данъците и цената на билета за градски транспорт ли!? Ти вече го "подобри" веднъж, въпреки съдебното решение.
Ама 0ВЦЕството забрави вече този факт и ще гласува за теб,а ти на това разчиташ,за да яхнеш пак службицата.

Не става

2019.10.02 | 20:21

15

Данче, като имате възможност да привлечете инвеститор - направете го, какво чакате! Ега след още 3 години оправите Западен парк!? И сестра Галева е същата калинка - преди няколко години писах по електронната поща до т.н. омбудсман. Резултатът беше изумителен -отговориха ми след година и един месец, че имейлът ми бил получен! ТОЧКА!!! А иначе и двете говорят За "нашия" град!?

2019.10.02 | 19:59

14

6 000 000 000 милиарда лева бюджет и нито един проект завършен !! Да " живее " герб !!

Фандъкова

2019.10.02 | 19:56

13

Гласувайте за мен !! Тоя мандат обещавам ще крада по- малко .

Vaseto

2019.10.02 | 19:36

9

Това е най-окаяната европейска столица. След членството ни в ЕС и отпуснати милиарди можеше да направи нещо. Ама не! Важни са 5 спирки и 5 декара плочки, които са под всякаква критика. Можеше да изглежда добре ама мина! Пък и парите свършиха!

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.10.02 | 19:46

12

А по времето на червената мафия каква беше столицата?!

Тъпо червено парче, ние помним за разлика от теб!

Тъпо червено парче, точно по времето на ГЕРБ и Фандъкова, София стана едно красиво, подредено и по-спокойно място за живеене!

И ако може селяци, които не са излизали от селото си да не се обаждат!

Даа

2019.10.02 | 19:45

11

Днес видях числото 750 000 000 лв. дълг на София!!!!!!!!
Ужас, а тая мърла мрънка какво била направила???

Добави коментар

Водещи новини