Калоян Паргов: Хората изпитват отвращение от политическите партии

Целта е да променим политиката на управление в София, а не да я оцветяваме в червено, синьо или лилаво. Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов в ефира на Bulgaria ON AIR. Според него в последните години хората изпитват отвращение от политическите партии, а европейските избори са им ударили шамар. И по тази причина всички трябва да си направят съответните изводи.

"През последните две години ние си извадихме доста поуки от кампаниите, които водихме, и специално от последната, коментира той. - Това, за което аз винаги съм държал, е дори да сме критични, да бъдем позитивно критични. Крайностите отблъскват. Крайностите не са присъщи за Градската организация на БСП в София. Никога не сме водили този тип политика. ГЕРБ не са ни врагове, те са наши опоненти. Имаме различни политики и спорим с тях за политики, за посоките, в които да се развива София. Очевидно е, че София не може да се развива по техния начин повече".

Калоян Паргов не отрече онова, което е направено в града през последните 10 години. "Ние също подкрепихме изграждането на метрото, което започна още през 70-те години на миналия век и беше реализирано в мандата на кмета Фандъкова с решителната помощ на нашите европейски партньори, на европейската солидарност, коментира той. - Очевидно е обаче, че промяната чука на вратата. Още през януари обявих, че 2019-та ще е година на ново начало. Виждам, че и кметът Фандъкова е приела присърце това мое твърдение. И също говори за промяна. Но въпросът тук е за последните 10 години какво направи с екипа си. И защо не го смени по-рано, а се стигна до протестите и гражданските недоволства, до тази ниска оценка за работата на общината. Защо инфраструктурните проекти тръгват-спират, променят ги в движение, защо беше ремонтът на ремонта, контролът на контрола... Това показва липса на професионализъм и експертиза в общинската администрация".

Лидерът на БСП - София призова за пореден път кметът Фандъкова да излезе в отпуск по време на кампанията, която започва на 27-ми септември. "В нейни ръце и на нейно разположение е целият ресурс на Столична община. За да бъде честна, позитивна и прозрачна кампанията, тя трябва да излезе в отпуск, каза Калоян Паргов. - Само така ще бъде честно състезанието и ще бъдат създадени равни условия. Колкото до работата на действащия кмет - гледаме я вече 10 години".

Водачът на листата с кандидати на БСП за общински съветници в София се обърна и към строителите. "Чух, че от ГЕРБ повтарят постоянно една мантра и се опитват да я внушат на хората от строителния бизнес. Едва ли не, ако Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и БСП спечелят изборите в София, строителството спирало, инвестициите секвали..., коментира Калоян Паргов. - Не! Нищо не спира! Продължава, но по друг начин, с друга регулация. Защото София има нужда от отваряне, а не от вклиняване - грешка, която допусна 30-годишната дясна политика".

Коментари

 1. 2019.09.15 | 12:39

  Грешиш другарю Паргов. Изпитваме огромно отвращение от теб и от твоята партия.

  1. 2019.09.16 | 17:15

   Томно така !

 2. 2019.09.16 | 09:24

  Паргов ,как няма да изпитват отвръщение когато шайка от 10 бандити ,разбойници ти решават съдбата и живота ти в собствената страна

 3. 2019.09.15 | 19:08

  И най-вече от БКП-БСП.

 4. 2019.09.15 | 18:19

  Нищо няма да спре,всичко започнато ще продължи по-инерция докато спре окончателно.След това другарката Манолова ще започне да търси виновни.Най-удобно е да обвини сегашния кмет и който свари.То само с говорене такъв голям град не може да се управлява.

 5. 2019.09.15 | 15:54

  Калоян Паргов: Хората изпитват отвращение от политическите партии - ABSOLÜTNO SI PRAV - A OT- BSP- NAI MNOGO

 6. 2019.09.15 | 15:18

  Всички са заедно ,за трепане са всички без изключение

 7. 2019.09.15 | 13:42

  Вярно, че се отвратихме, но уважаеми господине, вашите мимикрии на вашата партийка побъркам и без това ужасно обърквания ви електорат. Първо-начело си избирате синя приватизаторка, която аз не проумявам как така изведнъж прегърна вашите идеи, после за една нощ от БКП, станахте БСП и се променихте, всички номенклатирчици? Ей това обяснете на хората.

 8. 2019.09.15 | 12:55

  Съществува ли още такава партия БСП/БКП и ако да ЗАЩО???
  Време е да се основе истинска социалдемократична партия, а не мимикрия на комунистическото недоносче БКП!!!

 9. 2019.09.15 | 12:46

  Абе ти до голямо заключение достигна,отвратени са и децата от вашата лъжлива партийка..а за теб просто коментарите са излишни..!!!

 10. 2019.09.15 | 12:42

  Отвращение най-вече от вашата партия !!

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет