Мая Манолова: Трябва да има мечта за София, градът да се превърне във Виена на Балканите

Ценя подкрепата на БСП, ДБГ и на всяка формация, както и на гражданите. Това е една смелост да застанеш до мен.  Това заяви кандидатът за кмет на София Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в ефира на БНТ.

"Решението да се кандидатирам узряваше бавно. Много направихме с моя екип в омбудсманството. Много наши каузи буксуваха и бяха стопирани, ако бях останала омбудсман щях да остана просто един общественик. Бе честно да оставя Дияна да продължи. Не знам на какво се основава това самохвалство на премиера, че ме е направил омбудсман. Това, че ми е давал милиони означава, че той не разбира как функционира държавата. Премиерът трябва да е слуга на гражданите, защото те плащат заплатата му", отсече Манолова.

По думите й генерално сбъркан е моделът, по който се управлява София. "Този модел  бе наложен преди 14 години и мултиплициран в цялата страна. Неефективно се харчат парите на гражданите. За едно и също нещо се плаща по два пъти. Пример за това е сметосъбирането в София - едни и същи са кандидатите и на сегашната обществена поръчка, един е кандидатът за главен прокурор, моделът е когато се спира програма "Хоризонт" и председателят на медийната комисия не знае защо, моделът са перките по Граф Игнатиев, моделът е липсата на места в детските градини, моделът е прашната и мръсна София", каза тя.

"Неефективно похарчените пари се виждат в завода за боклук. Произвежда се висококачествено гориво, което трябваше да намали сметките на софиянци за парно, но то се загробва. Преди 4 години Фандъкова обеща именно това. В завода за боклук се произвежда RDF и се загробва 300 тона от това гориво годишно. Затова столичани плащат по 27 млн. лв за преработка, 3 млн. лв за загробването му и 6 млн. лв за изгарянето му в циментовите заводи. Това което ме накара да изследвам този проблем е обявената в последния момент обществена поръчка за 50 млн. лв. Това ли е кръгова политика - накрая парите да бъдат изхарчени неефективно", запита още Манолова.

"Ще има битка не срещу един кандидат, а срещи модела- балотаж между тези, който искат друго управление и тези, които защитават статуквото", смята тя.
По думите й Фандъкова е просто назначена на поста, а други вземат решенията и управляват столицата. "Гражданите трябва да участват в управлението на София чрез граждански съвети и електронни референдуми. Нека хората решават, защото когато го правят партиите - решенията не са добри. Искам едно гише, което всеки да носи в джоба си, онлайн търгове и обществени поръчки, пълна прозрачност. Няма да позволя да бъде застроено нито едно блоково пространство, нито един парк. Младите трябва да са спокойни, че децата са им в детските градини, а за бизнеса да има бърза писта", категорична е тя.

Манолова заяви още, че не гледа на тези избори като на битка. "Гледам на тази кампания като една възможност да извадим начина по който се управлява столицата на светло, и като начин гражданите да се включат в управлението на града", каза Манолова.

Тя бе категорична, че ще даде шанс на млади и активни хора, които са доказани професионалисти. "Трябва да има мечта за София. До мен ще има един млад и доказан екип. Защо да не превърнем София във Виена на Балканите", запита още тя. По думите ѝ европейските градове са едни умни градове, те са градове, в които младите могат да свършат всичко през телефона си. Моята кауза е да превърнем София в един умен и зелен град", заяви кандидатът за кмет на столицата.

Що се отнася до "Топлофикация София" Манолова заяви, че дружеството се източва и запита къде е столичният кмет. "Частен субект купува евтино токът от Топлофикация и го продава скъпо, той е на печалба, а дружеството е на загуба. След това този субект продава скъпо ток на Топлофикация. Сметките са неясни и неразбираеми, хората живеят с усещането, че ги ограбва. Дружеството е загубило най-ценното - доверието на столичани. Трябва да се оздрави", каза още Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и добави, че пред погледа на Столичния общински съвет се точат милиони от Топлофикация. Нито една от каузите зад които съм седяла като омбудсман - няма да се промени", уточни още тя.  

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на е категорична, че не се страхува от компроматна война срещу нея.

Коментари

 1. 2019.09.16 | 15:28

  Само с мечти не става. 45 години (а и след това) само мечти за светлия комунизъм. Аре нема нужда.

 2. 2019.09.15 | 12:33

  ЗА 45 ГОДИНИ ЗАЩО НЕ Я НАПРАВИХТЕ КАТО ВИЕНА БЕ КОВРО ГРОЗНА?
  ИСКАМЕ СОФИЯ ДА ПРИЛИЧА НА ЛОНДОН.

  1. 2019.09.15 | 15:32

   а България - Швейцария на балканите...

 3. 2019.09.15 | 13:40

  нинова и манолова си спретнали инициативен комитет и викнали костов да ги отваря на хитринки

 4. 2019.09.15 | 10:45

  Сите и Манолова и Фандъкова са сплетени с крадливите олигарси. Иванчева каза НЕ и я тикнаха в затвора без доказана вина. Е, моят глас е там.

  1. 2019.09.15 | 13:00

   Е,твоят глас ще се чува....по телефона на свижданията!!А,има стъкло и ще я виждаш!!20 години ще са само миг!!

  2. 2019.09.15 | 10:59

   На никой не му дреме къде отива твоя глас, след като е за наглата и крадлива Иванчева. Е, тя поне ще си отлежи времето.

 5. 2019.09.15 | 12:58

  da manolova sofia moje da stane viena no eee prez 3019 godina i togava kmetet niama da si ti.

 6. 2019.09.15 | 11:06

  умри ми на уя, боклук

  1. 2019.09.15 | 12:52

   Ти не си уважаваше органа,бе!!

 7. 2019.09.15 | 11:46

  ПЪРВО МАЙЧЕ ИДИ СЕ ВИЖ В ОГЛЕДАЛОТО НА КАКЪВ КАТЪР ПРИЛИЧАШ В ЛИЦЕ И ВТОРО ХОДИ СЕ КАНДИДАТИРАЙ ЗА КМЕТ НА СЕЛОТО СИ КЮСТЕНДИЛ.

  1. 2019.09.15 | 12:48

   Не бъди такъв!!Тя е кюстендилска софиянка от 7 месеца!!И не обиждай катърите!!!Те са божи твари и сии имат предназначение!!Да си чувал катър да доносничи или да лъже???!

 8. 2019.09.15 | 12:00

  Мечтата е хубаво нещо, но реализацията едва ли е по силите ви. До тук което съм разбрал е че сте добра в говоренето, но това не е достатъчно

  1. 2019.09.15 | 12:40

   Ааа,добри са и в краденето-импекс,панаира, булгартабак и т
   н.

 9. 2019.09.15 | 12:26

  Е ти ако станеш кмет,София ще заприлича на Кабул,а не на Виена!

 10. 2019.09.15 | 11:33

  Гледах и интервюто. Общи популистки приказки, трудно сдържана злоба(все пак мъчат се да правят "положителна" кампания) и нищо конкретно за надграждане, и развитие. Абсурдно е софиянци да си изберат Мая Костинбродската от Кюстендил за кмет на София.

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет