Мая Манолова се срещна с жители, собственици на земи от кв. “Горубляне”

Кандидат-кметът на София Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на се срещна с жители, собственици на земи от кв. “Горубляне”, които протестират срещу ниските обезщетения, които управляващите им предлагат. Хората протестират и срещу блокирането на реституираните им имоти.

Протестиращите посрещнаха Манолова с думите "октомври ще бъде Мая".

"Благодаря за поканата да се включва във вашия протест. Докато пътувах насам си мислех, че най-трудното предизвикателство в тази кандидат-кметска кампания е когато срещу мен стои цялата машина на властта, но когато пристигнах осъзнах, че някой от вас се борят за имотите си от над 30 години. Трудната задача е пред вас. Затварянето на "Цариградско шосе" е израз на безизходица. Стоях до вас и исканията ви, още докато бях омбудсман, и като кандидат за кмет също ще го правя. Смятам, че правата ви трябва да бъдат защитени", заяви Манолова пред протестиращите.

"Наясно съм с всички перипети пред вас. Последният удар с изграждането на частта от скоростния път от Младост, то намерението за обезщетение от 15 000 евро, при пазарни цени с пъти по-големи, наистина е подигравка. Следим как се промени цената на магистралата- от 5 милиона лева на км, цената стана 25 милиона лева. Цената се вдигна, а вашите имоти поевтиняха", каза още тя.

Протестиращи заявиха, че не са срещу зелените зони и чистият въздух.

"Специалисти казват, че не са нужни големи паркове в пешеходен град, а малки паркчета на много места в града", коментира протестираща.

"Вие имате конституционното право на частна собственост, там където има обекти с обществени интереси трябва да има справедливи пазарни обезщетения. Има нужда от фонд за обезщетяване на гражданите, защото вашият проблем го има в още няколко квартала. Ако стана кмет на София ще се погрижа да има отпуснали милиони левове за такъв фонд", заяви Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Коментари

 1. 2019.09.14 | 10:01

  И последно- тази другарка какви ПУЦове е завършила, защото за висши училища и университети стана ясно че не е? И още - срещу какво закупи толкова евтин (много под пазарните цени, както обичате да казвате честните и моралните) апартамента-офис в топ центъра на София?

 2. 2019.09.13 | 21:11

  Горубляне ще поведе народа към победа над статуквото и промяна в България !!!!

  1. 2019.09.14 | 09:37

   Смешници

 3. 2019.09.13 | 23:04

  Народа вижда как спечелваш сърцата на избирателите...!С чаровната си усмивка,с динамичната ти натура,с безграничните ти хъс и упоритост...!С нескритото ти желание да промениш статуквото..!Фандъчката ни омръзна с нейнатата флегматична натура,с нейното безкрайно -
  монотонно и заспало мънкане под носа си,когато иска нещо да каже...,дори и да се похвали-пак е ,,заспала Гана под салкъм.."...!

  1. 2019.09.14 | 00:46

   Този вижда .какво народа вижда.Слепец

  2. 2019.09.13 | 23:13

   Какво вижда народа, ни няма как да знаеш !

   Ти виждаш едно, аз друго !

   Ти виждаш Манолова, борец за свобода и авенство, аз я виждам, като прокудена от БСП-БКПрестъпници, назначена от Бописов за омбудсман, на който съдействаха всички институции и който бързо забрави за това и реши, че е по-голяма от всички !

   Сега обещава неща, които няма как да изпълни, щото няма да има нужната подкрепа !

 4. 2019.09.13 | 22:49

  само да спечели някой глас е готова и джихадисти да защитава!!!

 5. 2019.09.13 | 22:18

  тие собственици им хлопат дъските щом са тръгнали от болшевишките национализатори да търсят помощ. Тези които преди 75години им ограбиха земи, фабрики, имущество, ограбиха живот и бъдеще не поколения след тях,. Когато фалираха и комунизЪма отново грабежи и разбити съдби... и сега тръгнали от мародерите си справедливост да търсят... Ето ви резултата от 45г официална комунистическа власт и още 30години болшевишко мародерстване...

 6. 2019.09.13 | 22:04

  Мая искаш на готово гр София ама нейси.През крив макарон ще гледаш софия...

 7. 2019.09.13 | 21:24

  Победа за Мая за фандъкова неща и да зная !!!!

 8. 2019.09.13 | 20:52

  Изкарвай Майче, разкарвай, говедата от Софийския общински съвет! Нашите Майче, и вашите...

 9. 2019.09.13 | 20:47

  Протестират за ниските обезщетения, които правителството им предлага. Защо не кажат на обществеността, какви данъци плащат за тези земи. Искат пазарни цени, а плащат мизерни данъци за тях. А Манолова си я знаем, който е недоволен за нещо, тя е с него, комунистическа работа. Започнала е кампанията си от август, въпреки, че по закон е един месец преди датата на изборите.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет