Политолог: Сидеров намекна, че ВМРО са купували на евроизборите

  • 05 юни 2019 18:45

  • 2184
  • 4
Политолог: Сидеров намекна, че ВМРО са купували на евроизборите
©

"Намекът на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа е, че ВМРО са купували гласове на тези избори и с това се обяснява високият процент, който те взеха на евровота. Дали е така ще мога да кажа след около месец".

Това каза пред БНР политологът Стойчо Стойчев, преподавател в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ в коментар за конфликтите в т. нар. „малка коалиция“. „Видя се на формално равнище от резултатите обаче, че в така наречения „патриотичен спектър“ остана една партия като жизнен субект – ВМРО. Останалите три по-малки субекта вече са абсолютно съизмерими – НФСБ, "Атака" и "Възраждане". Съвкупно те не могат да направят резултата, който ВМРО направи. Този процес на консолидация рано или късно щеше да й се случи. Той се случи не толкова на базата на това, че ВМРО като организация се е разраснала, а на това, че Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –, персонално, се наложи като лидер в този спектър на политическата ни система и успя да измести по популярност хора като Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, които вече омръзнаха малко или много на публиката. Този тип партии са винаги обединени около някоя популярна личност. Като цяло, Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – се оформи като най-популярния политик в евроскептичното, патриотично, антилиберално говорене“.

Стойчев е категоричен, че конфликтът в „Обединени патриоти“ е персонален. Въпреки обвиненията в „малката коалиция“ тя ще продължи да работи „перфектно“, защото нападките, обвиненията и скандалите там са „на публично ниво“. Скандалите в малката коалиция устройват ГЕРБ, защото, докато патриотите се карат, публичното внимание е насочено към тях.

Експертът подчерта също, че закупуването на Ф-16 е възможно най-неприятният за Русия вариант за модернизация на българските ВВС „защо тези самолети могат да бъдат използвани в нападателни мисии на НАТО и, ако бъдат поставени в България, която е на източната граница на НАТО, те евентуално биха могли да бъдат използвани в някакво бъдещето време в мисии, които са в ущърб на геостратегическите интереси на Руската Федерация“.

Експертът не очаква след оттеглянето си от ръководните постове в ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа да започне да работи срещу партията или да основе своя.

„Подобни злополучни проекти има колкото искате. Давам ви справка - Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Който се е отлюспил в българска политика и е направил някаква партийка, винаги приключва печално“.

"В БСП най-интересното предстои, защото там битката е ценностна", коментира още политологът:

„Ако има наистина опасност от фундаментално разцепление в някоя от българските политически партии, то тя е в БСП, защото Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за искаше да направи от БСП националсоциалистическа партия и хем да е социалистическа, хем да е антилиберална, хем антиинтернационална. От другата страна, лагерът около Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на държи на европейската ориентация на БСП като нормална европейска, лява партия… Очаквам нов лидер. Бързането на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за да се избере новият лидер за следващите 4 години, едва ли не след един месец, показва, че тя явно има превес към момента и се опитва да капитализира. Тук въпросът е колко силна ще бъде съпротивата срещу нея във висшия съвет".

Стойчо Стойчев допълни, че очаква „динамично политическо лято“ заради предстоящите местни избори.

Филип Епитропов
2184 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.06.06 | 10:23

4

Все още ли някой вярва на перхидроления лумпен?

степан

2019.06.05 | 20:30

3

Де да бяха само те с маргарин без масло да ги намажеш.

име

2019.06.05 | 20:07

2

стойчев , само с говорене не става . трябва работа .и там работата куца.

2019.06.05 | 19:05

1

КУПУВАЛИ СА И ОЩЕ КАК ИЛИ ЦИГАНИТЕ ЗАРЕДЕНИ С ПРИЗНАТЕЛНОСТ И УМИЛЕНИЕ СА ОТИШЛИ ПОД СТРОЙ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ.ТО ПО СЪЩАТА ЛОГИКА ЦИГАНИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА АТАКА.ИЛИ СА НЯКАКЪВ ВИД МАЗОХИСТИ?

Добави коментар

Водещи новини