ЦИК представи официално имената на новите евродепутати

  • 31 май 2019 12:46

  • 2163
  • 2
ЦИК представи официално имената на новите евродепутати
© Getty Images/Guliver (архив)

Централната избирателна комисия връчи официално удостоверенията на избраните членове на Европейския парламент от България.

Страната ни ще бъде представена в Брюксел от 17 политици.

ГЕРБ изпраща шестима депутати: Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега., Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна, Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по, Асим АдемовАсим АдемовАсим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община и Александър ЙордановАлександър ЙордановАлександър Йорданов е роден е на 13 февруари 1952 г. във Варна. Политик и дипломат, литературен, представител на СДС в листата.

БСП изпраща петима евродепутати: Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, Цветелина ПенковаЦветелина ПенковаЦветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 г. в София. След обучението си в Софийската математическа и Иво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка.

Представителите на ДПС са: Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е, Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност и Атидже Алиева. Листата се пренареди, след като първите двама в листата - лидерът Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на отказаха да станат евродепутати.

От ВМРО за втори път влиза в Европарламента Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –. Вторият от листата на патриотите е режисьорът Андрей СлабаковАндрей Слабаков Андрей Слабаков е роден на 13.08.1960 година в София. През 1984 г. завършва ВИТИЗ, специалност "Кино и, който получи преференциалния вот на избирателите.

“Демократична България” изпраща само един депутат - Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, който бе водач на листата на коалицията.

Повечето от тях получиха лично удостоверенията за избора им лично на церемония в ЦИК.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2163 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българка

2019.05.31 | 15:14

2

Хей Цацаров,къде я пускате тая Йончева бе? Това резил за България,хора. Мен ли не ме бива незнам,но хора като нея трябва час по-скоро да са зад решетките а не в ЕП. Вие се подигравате с цяла Европа. Хорааа,дайте да излизаме на вън и да спрем този РЕЗИЛ!

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.05.31 | 14:56

1

Червени СССР-руски иззедници, Aлekcaндъp Йopдaнов отива в Европа да грому руските агресори, мрете от яд!

5 години Aлekcaндъp Йopдaнов ще троши руския агресор!

Добави коментар

Водещи новини