Велизар Енчев: Ако на 26 май пробуждане не се случи, трябва да се сърдим на самите себе си

„Ако на 26 май пробуждане не се случи, трябва да се сърдим на самите себе си. Тези избори са вот на недоверие срещу цялото правителство на ГЕРБ и „Обединените патриоти“. Излезте и гласувайте!“. С тези думи кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Велизар Енчев призова членовете на пенсионерски клуб „Филип Тотю“ в Горна Оряховица. Той подчерта, че изборите трябва да решат един кардинален въпрос - за работещите бедни в България и да се постави на европейско ниво въпросът за българските пенсионери, съобщиха от Позитано 20.

„Всички хора от третата възраст се интересуват от едно – кога ще се индексират пенсиите. Помните, че именно правителството на БСП ги актуализира с 55-60% и тогава коледните добавки бяха на практика 13-та пенсия от по 150 лева за всички пенсионери. Днес се хвалят с 40 лева, които се дават само на някои. Затова намерението ни, когато дойдем на власт, е да актуализираме пенсиите“, каза Велизар Енчев. "В миналия мандат на НС ние предложихме такава актуализация и тя беше отхвърлена заради коалиционния партньор на ГЕРБ", допълни той и  подчерта, че в нормална държава би следвало да се говори не за преразпределяне, а за производство. Енчев обяви, че десет пъти са намалели чуждестранните инвестиции заради политиката на сегашния режим.

Велизар Енчев се срещна и с жителите на град Златарица. Там той коментира актуалния скандал с къщата в Барселона. „48 часа минаха от сезирането на главния прокурор за къщата в Барселона. Защо Цацаров не реагира? Моята прогноза е, че няма да каже нищо за този скандал поне до следващата седмица, когато са приключили изборите. Затова е права Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, че единствената битка на ГЕРБ е да остане на власт до избора на новия главен прокурор“, каза Енчев.

„Дори и в италианската мафия едноличната власт не е такава, каквато е в България. Днес имаме мафиотско управление, при което един център разпределя. Вижте колко пъти Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г влиза в Народното събрание и променя вече взети решения“, припомни Енчев.
Той заяви, че алтернатива има и това е мощен вот за „БСП за България“ с номер 18.

Коментари

 1. 2019.05.23 | 17:51

  Този иска да се събудя и да му гласувам, за да докопа властта, заедно с турците(без които не може, но си трае с надежда да не знам). Надява се също да не знам що е то Виденова зима, опашки за хляб и мляко, заплати и пенсии по 5-7 $, фалирали банки и обрани спестявания, да съм забравил КТБ, спрени EU фондове, приватизирани и нарязани заводи, мутри на всякъде. Мисли че не съм чувал за червените барони и баронеси. Но аз знам и помня. Помощ - НЕ!

  1. 2019.05.23 | 19:20

   Взе ли козунака и олиото като ти дадаха Герберската Бюлетина?Боклук!

 2. 2019.05.23 | 17:07

  ти ли бе червен катраник ще оправиш българия,аи сектир гнусен доносчик!!!!!!!!

 3. 2019.05.23 | 17:03

  БОЛШЕВИШКА ГНУСНА СВИНЯ

 4. 2019.05.23 | 16:38

  Г-н Енчев,
  А Вие защо не се събудихте, когато ви даваха повече пари? Защо не разобличихте управляващите, а тихомълком си прибирахте парите.И пак сте се наредили. Всички политици сте на ниво ало измамници.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет