Петър Витанов: В политиката се носи отговорност за всичко, но отговорността е персонална

  • 30 април 2019 11:01

  • 464
  • 0
©

В политиката се носи отговорност за всичко, но отговорността е персонална, коментира вторият в евролистата на "БСП за България" Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее в студиото на izbori.bg.

"Преднината, която дават социолозите днес е потвърждение, че промяната е неминуема. За първи път от доста години насам БСП е първа политическа сила. Има нещо обнадеждаващо", каза той.

Витанов коментира и скандала "Ашартаментгейт". "Аз не съм политически анализатор и не знам по какъв начин той би повлиял на резултатите. Не очаквайте автоматично преливане на десни гласове. "Апартаментгейт" намали обаче имиджа на управляващата партия", добави кандидатът за евродепутат.

Относно скандала с имотите на близки до Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в, Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее заяви, че в годините тя е станала символ на борбата с корупцията. "Присъствието ѝ в евролистата е силно положително. Тя ще успее да привлече и хората, търсещи промяна", каза той.

"Не считам, че ми е подарък в евролистата на БСП второто място", заяви още Витанов.

"Силно казано е, че имаше скандал около мястото на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в евролистата на БСП", коментира  той. По думите му, случилото се е знак за демократичността на БСП. „Такова нещо няма да видите в ГЕРБ“, добави Витанов.

"ПЕС ще е моето политическо семейство в ЕП", каза още той и категорично отрече БСП да се готви да завие към консерваторите.

Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее заяви, че се притеснява от наличието на „Коалиция за България“. Според него може да се отклонят така 5 000 – 10 000 гласа. „На нас всеки глас ни е важен. Но това е един опит на ГЕРБ да разводни и левият и десният избирател“, каза кандидатът за евродепутат.

„БСП обаче съумява да обедини цялата палитра от леви хора“, добави той.

На въпрос, ако загубят от ГЕРБ на изборите на 26 май, ще поеме ли отговорност Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, той обясни, че отговорността в случая не е персонална. „Аз не мога да говоря от името на Нинова, но смятам, че БСП се стабилизира и пътят на партията е правилен“ , завърши кандидатът за евродепутат.

Последвайте канала на

Novini.bg
464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини