ЦИК се срещна с ученици от 51-во СУ

  • 22 май 2019 18:31

  • 314
  • 1
ЦИК се срещна с ученици от 51-во СУ
©

На 22  май 2019 г., (сряда), в Централната избирателна комисия се проведе Ден на отворените врати.

Към инициатива проявиха интерес ученици от 51-во СУ „Елисавета Багряна“, на повечето от които им предстои да гласуват за първи път през тази година.

Те посетиха залата на ЦИК, откъдето на живо се излъчват заседанията на Комисията и се запознаха с членовете на ЦИК и тяхната  работа. Учениците имаха възможност да влезнат в ролята на членове на ЦИК. Председателят на ЦИК г-жа Стефка Стоева отстъпи своя председателски стол на ученика Михаил Каров, който след като зае мястото на председател  постави на дневен ред въпрос за гласуване и учениците имаха възможност да изпробват системата за гласуване и да видят как се отчитат гласовете им.

Младите избиратели имаха възможност да зададат своите въпроси във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. Най-любопитно за учениците беше как се гласува с бюлетината, как се отбелязва преференция, къде ще има машинно гласуване. Членовете на ЦИК ги запознаха с основните права и задължения на избирателите в изборния ден, както и с по-важните и интересни за гражданите дейности от организацията на изборите за членове на Европейския парламент.

Novini.bg
314 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.05.22 | 21:35

1

Мили деца! Гласувайте за който си пожелаете, само не си пожелавайте ГРОБ...

Добави коментар

Водещи новини