Кристиян Шкварек пред Novini.bg: Категорично ще работя за еманципацията на България вътре в ЕС

Изборите за Европейски парламент винаги са ми били много по-интересни. Следвах в Белгия и Англия. Правил съм стажове в Европарламента и съм запознат как работи той, както и Европейската комисия. Винаги са ми били по-интересни темите за бъдещето на нашия континент и заплахите, пред които се изправя Европа, а не вътрешните въпроси. Конкретно за листата на ВМРО - няма как да бъда в друга листа освен в тази, която ще прати представител в групата на Консерваторите и реформистите. Аз съм консерватор и не мога да бъда в групата на АЛДЕ, на либералите, на социалистите. Единствено консерваторите отразяват най-точно моите идеи и възгледи.

Това разкри пред камерата на Novini.bg кандидатът за евродепутат от ВМРО Кристиян Шкварек, който днес закри кампанията си за евроизборите. "Аз се определям като десен, защото съм консерватор. Консерватизмът дава началото на дясното. Да бъдеш консерватор означва да бъдеш десен и обратното. Дясното е консервативното и националистическото. Това беше първата ми кампания и останах учуден от факта, че хората в малките населени места са изключително информирани, образовани  и се интересуват от много теми касаещи Европа като това ще затвори ли ЕС границите си за Африка и Азия, ще се федарилизира ли ЕС и други. Хората в България са доста по-образовани и начетени от това, което някои политици в центъра на София твърдят", категоричен беше Шкварек. 

"Категорично ще работя за еманципацията на Източна Европа вътре в Европейския съюз. В България се налага мнението, че ако критикуваш ЕС, значи си евроскептик и искаш да го унищожиш. Това не е вярно. Ние критикуваме нашата позиция в ЕС като неизгодна и не желаем да я заменим с излизане от ЕС или неговото унищожение. Искаме еманципация на нашите страни вътре в ЕС, така че те да могат да вземат максимално най-много и най-доброто от него", обяви кандидатът за евродепутат.

"Категорично отношението ми за Турция е, че тя е заплаха както за ЕС, така и за НАТО. Турция е геостратегическа заплаха и за България. Аз виждам бъдещето на ЕС като съюз на суверенни държави и народи, които пазят своята културна идентичност. Ние трябва да се браним колективно от външните заплахи за този съюз. Това включва колективна отбрана на външните граници на ЕС, за да не бъде колонизиран той от демография от Африка и от Азия, както и политика за колективна търговия с големите сили като Русия, САЩ и Китай", каза още Шкварек.

"Изключителен популизъм е да има единна европейска заплата. Тази идея ще е катастрофална за страните от Източна Европа. Това ще унищожи нашите индустрии, ако наложим европейска минимална заплата", убеден бе Шкварек.

"Призовавам българските граждани да гласуват, защото тези избори имат значение. Хората трябва да осъзнаят, че бъдещето на една страна е директно обвързано с бъдещето на целия континент. Ако Европа отиде по дяволите, и ние ще отидем по дяволите. Ако Европа просперира, и ние ще просперираме. За мен тази кампания е самото началото на изграждането на нещо ново, нещо младо и нещо консервативно", завърши кандидатът за евродепутат Кристиян Шкварек.

Коментари

 1. 2019.05.22 | 06:37

  Контрера,Сиди,Шкварек....Ей това е най-българската партия,да знаете! Все от патриот нагоре..!

 2. 2019.05.22 | 03:03

  Какъвто уж патриот лидера им (подложа на Боко),токива и кандидат депутатите им.

 3. 2019.05.22 | 00:03

  П.тьо,всички знаем какво ще работиш.Ще работиш да ти стане гушата,като на пеликан.Всички така казвате,но като видите кацата и се омазвате до ушите.

 4. 2019.05.21 | 20:17

  ОТ ВМРО?ШКВАРЕК?БАШ МАКЕДОНСКО ВОЕВОДСКО ИМЕ?

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет