Нинова отговори на Борисов дали се готви нова афера тип "Костинброд" преди евроизборите

Доверих се на Йончева, защото вече работехме в екип в парламента. Определихме проблемите, които стоят на дневен ред, а именно корупцията. Вече я познавах като смел човек, който няма да се огъне и е компетентен по тези въпроси. Това каза лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в ефира на БТВ.

"Липсва ми журналистическата професия. Знаех срещу какво се изправям, но не очаквах ударите на мафията да са толкова жестоки. За разкриването на мафията разчитаме на прокуратурата". Това каза водачът на евролистата на БСП Елена Йончева.

Те коментираха опасенията на министър-председателя, че се готви нова афера тип "Костинброд" преди евроизборите. „Г-н Борисов управлява чрез всяване на страх. По този начин си търси оправдание за предстоящата загуба на евроизборите“, заяви Нинова.

Според Йончева фигурата на г-жа Кьовеши, която беше шеф на специалната прокуратура за борба с корупцията в Румъния, плаши ГЕРБ. Факт е, че при гласуването на кандидатурата ѝ, представителят на правителството е гласувал "против".

„Не чета учебници на КГБ“, каза с усмивка Нинова.

По отношение на обвиненията за къщата в Барселона и връзките на Борисов с негови близки хора, Йончева каза, че въпросната къща наистина не се води на г-н Борисов, но настоя да се разследват парите, постъпили по сметка на Борислава Йончева. „Сумата е била над един милион лева. Пътят на парите водят до братовчед на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и фирма "Ипон". Те водят до Иван Саздов, управител на тенис корт "Банкя" и братовчеда Радослав Иванов, който наследява целия бизнес на Борисов и фирмата "Ипон". Ние сме внесли сигнал в прокуратурата и днес ще предоставим документи за твърденията си“.

В тази връзка Йончева попита дали Радослав не е скритото лице за правене на бизнес на Борисов в София.

„Свекърът ми е собственик на една къща за гости. не съм била в конфликт на интереси, защото не съм го познавала, когато тя е строена. През 2015 година е имало проверка, но не са установени нарушения“, уточни Йончева.

Според Нинова това е моделът, който БСП иска да промени. „Той не се решава само с оставки. "Според нас трябва да има нов закон за КПКОНПИ, нов орган, европейска прокуратура в Кьовеши начело и двама европейски прокурори в България, настояваме за контрол в българската прокуратура. У хората има усещане, че няма справедливост“.

Нинова добави, че вярва, че Елена Йончева ще бъде оправдана по всички обвинения за пране на пари и връзки с фалиралата КТБ.

Според Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е необходима промяна на модела. „В този модел истината се изкривява. Корупцията е държавна политика, борбата с корупцията е заплаха за националната сигурност. Това искаме да променим“, подчерта още лидерът на БСП.

Във връзка с думите на Борисов, че тя, Елена Йончева, президента Радев и Иво Христов са едно и също, лидерът на БСП отговори: „Имаме много общи позиции и четиримата и политически, и като партия БСП. Обвиненията за обвързването на Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на с БСП още веднъж изразява страх. Постоянно г-н Борисов обвинява президента в партийни пристрастия. Имам въпрос върховенството на закона – партиен въпрос ли е?“.

На въпрос дали президентът се меси в съдебната система след като прави консултации за избора на нов главен прокурор, Нинова отговори: „Президентът Радев има задължение по Конституция в процеса по избора на главен прокурор. Накрая той подписва указа. Съвсем логично е той да прави консултации“, каза Нинова.

Тя даде пример с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който е нахълтал на заседание на ВСС. „Човекът, който най-много вреди на разделението на властите обвинява президента Радев, че си изпълнява конституционните задължения“, допълни тя.

Според Елена Йончева трябва да се спре разграбването в България. По думите ѝ разграбването е на стойност 11 млрд. евро всяка година. „Това е 22 % от БВП по данни на Световната банка. Това е огромна сума, която може да влезе в икономиката. В България изнасяме предимно суровини. Това означава на практика 2.5 млн. българи да получат средна заплата. Разбирате ли за какъв грабеж става дума в България?“, коментира тя.

Йончева посочи, че при защитата на интересите на България трябва да се започне от вътре в страната, за да се види в какво състояние живеем, и кой ни управлява.

Елена Йончева коментира, че живее под наем и се издържа само от заплатата си. Тя допълни, че има наследствени имоти от нейния дядо.

Коментари

 1. 2019.05.21 | 14:16

  Никой вече не иска да е комунист-социалист... Защото тези думи означават също терорист, престъпник, национален предател, руски агент, лъжец, клеветник, мошеник и крадец!

  1. 2019.05.22 | 18:35

   Добре бе Боко като толкова мрази комунистите защо неговата охранителна фирма пазеше Тодор Живков като го свалиха от власт а преди това му беше лична охрана ?

  2. 2019.05.21 | 15:16

   така е вън Бойко комунягата с цялото ново БКП дето заформи

 2. 2019.05.22 | 07:48

  Гъза да си ударят от земята БСП няма да спечелят изборите и кака Кори няма да стане премиер на нещастна България....

 3. 2019.05.21 | 13:33

  ,,Да ама да сме честни Американците му разпраха на БОЙКО червеният хастар чрез радио свободна европа :)"

  Ами да,те редовно разпаряха хастара и на неговият пръв учител-Тодор Живков...!Явно живковистите са им слабост...:)!


  1. 2019.05.21 | 16:20

   Ами да, ами да... яж лайна, червен педераст гнусен, или големи мъдА!

  2. 2019.05.21 | 15:18

   Така е ама платения Трол на Герб само бучи тука че Бойко не бил Комунист пък той сътвори на ново БКПто от Следвоенна България с аромат на Мутренски манталитет

 4. 2019.05.21 | 15:42

  Никой вече не иска да е комунист-социалист... Защото тези думи означават също терорист, престъпник, национален предател, руски агент, лъжец, клеветник, мошеник и крадец!

 5. 2019.05.21 | 15:00

  Подали си оставките министр и изам.-министри от правителството поради някакви съмнения. Но не за корупция!.... А Станишев уволни един-единствен човек - зам.-министъра Хитрото Корне ЗАРАДИ КОРУПЦИЯ. Ако сегашните поемат отговорност с оставките си, то тя е 100% корумпирана, защото е УВОЛНЕНА за това. Толкова нагла и безочлива е червената принцеса със синьото сърце...

 6. 2019.05.21 | 09:35

  Помним, как БСП въпрeки че не cпeчeлихa изборите започна yпрaвлeниe зaeдно със ДПС , които нaзнaчиxa Дeлян Пeeвckи за шeф нa ДAНC и изkapaхa българският нaрoд нa yлицaтa!

  Помним бeлият aвтoбyc, помним как на пoлицaите бeшe зaпoвядaнo да се бият пpoтecтирaщи хoрa по yлицитe и то цели ceмeйcтвa с мaлки дeцa

  Помним как тогава бяха назначени всички областни управители САМО от ДПС

  Помним как пращаха платени протестиращи пред домът на Бойко Борисов

  Помним как пращаха биячи във висшите училища, които протестираха против червената Шайка на БСП/БКП и ДПС

  Помним как спряха всички Еврофондове и десетки хиляди български семейства работещи във сверата на cтрoителството останаха без препитание

  Помним, как БСП/ДПС фалираха KTБ

  Помним как по времето на БСП и ДПС министър на образованието беше със турско име

  Помним и НЯМА да забравим и останалите неща, които не споменавам!

  Долу БСП/БКП-ДПС да живее Бойко Борисов и ГЕРБ, да живее демокрацията, да живее пътят на България към ЕС и НАТО, две думи, които означават СИГУРНОСТ, нещо, което комунистите НИКОГА няма да paзбeрат. Те искат paзpyxa, те искат друга да ги управлява, те не искат българтска нeзaвиcимоcт и го доказват вече десетки години!

  СТИГА!!!

  Да живее демокрацията !

  1. 2019.05.21 | 11:05

   Коалицията ГЕРБ СДС е реалност + партийката на Любен Дилов син + бъдещите им партньори ДПС Троле

  2. 2019.05.21 | 10:52

   коалиция със сдс не с костовисти от дсб и не америка и свободна европа а новата - стара коалиция на ДСБ-БСП -ТОВА СА СЕРСЕМИТЕ ПРИВАТИЗАТОРИ.

  3. 2019.05.21 | 10:42

   Да ама да сме честни Американците му разпраха на БОЙКО червеният хастар чрез радио свободна европа :)

  4. 2019.05.21 | 10:39

   Да бе ама сега ГЕРБ са в КОАЛИЦИЯ със СДС и БОКО КАЗА ЛАЗАРЕ СТАНИ И КОСТОВ СЕ НАДИГНА :)

  5. 2019.05.21 | 10:32

   ПО ВРЕМЕ НА ПРИВАТИЗАЦИИЯТА ГЕРБ НЕ СЪЩЕСТВУВА А КОСТОВИСТИ И СОЦЯЛИСТИ СЕ БЯХА СЛЕЛИ В ЕДНО ГРАБЕЖ И САМО ГРАБЕЖ .ВСИЧКО ПРЕПИСАХА НА СДС И КОСТОВ СИ НАПРАВИ НОВА ПАРТИЯ .

  6. 2019.05.21 | 10:30

   Дай да сме честни един с друг, Бойко ви разпра червения хстар, това е.

  7. 2019.05.21 | 10:27

   от 1989 домусчиев с една сергия до 1991 вече първият милион хайде моля ти се Троле я иди с една сергия на Графа - дето е гордостта на ГЕРБ и за 2 години да ми удариш милиона в масата :)

  8. 2019.05.21 | 10:25

   Собственикът на Лудогорец призна, че пътят, който е извървял не е лек, но има само хубави спомени. „Една сергия пред РУМ-а в "Младост 2" през 1989 г.
   А кога е направил първия милион - Честно казано, не помня. Но може би е било някъде през 1991-а година.

  9. 2019.05.21 | 10:22

   Да помним Костов и на колко други друго даде и как по негово време Домуса направи първият си милиард и това помним ;)

  10. 2019.05.21 | 10:21

   ИНТЕРЕСНО ЗАЩО НЕ ПОМНИТЕ ЧЕ КОСТОВ ДАДЕ НА КУРНЕЛА ТЕХНОИМПЕКС панаира на гергов полимери на банев вецове на добрев НЯМА ЕДНО ПРЕТПРИЯТИЕ ИЛИ ЗАВОД ДА Е ДАДЕН НА ЧОВЕК КОЙТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ПАРТИЯТА.

  11. 2019.05.21 | 10:20

   Бойко ако беше комунист нямаше всички червени отрепки да се опитвате да го сваляте!

   Да сме честни сега, Бойко ви разпра червения хастар!

  12. 2019.05.21 | 10:19

   Бойко е комунист А така да го кажа на ГЕРБАДЖийските уроди

  13. 2019.05.21 | 10:18

   а така, кажи им го на бесеперастките свине!

  14. 2019.05.21 | 10:08

   Троле знам че само ти ги туряш тея - и + спри се разбери с кухата промита глава - народа не е сляп. Не трябва да живееш в само миналото, защото няма да имаш бъдеще. Реалността сега е по-важна а тя е под всякаква критика при 10 години управление. Няма реално никакви социални придобивки и под социални не свързвай веднага БСП.Социални придобивки са здравеопазване, достъпност на нещата от първа нужда (храни лекарства и прочие) и прочие и прочие. Социалните придобивки в една държава са фактора за подобрение на живота. Ние ги нямаме имаме една торба асфалт и по 100 нови милионери на година от които 95% са доближени фирмички и фирми до властта!!! Имаме обезценяване парите в пъти което говори за инфлация както и да го въртиш. То пък е в следствие на постоянно скачащите цени водещи до понижение на стандарта. Апропо не може да ти вдигат тока с 30% храните с 5% а заплатата с 10% и да ти казват че си по богат с 10% а не по беден с 20% чат ли си ???

  15. 2019.05.21 | 09:58

   Тоя навре ГЕРБАДЖИИТЕ в кучи гъз!!!!

  16. 2019.05.21 | 09:55

   И ремонтите на Графа Помним и единственото в света Къгово със светофар пресечено от трамвай го гледаме по цял ден и мега Централната Гара София дето ако я бяха сринали и на ново построили щеше да е 2 пъти по-евтино и прочие и прочие и ни писна да гледаме как доближените във властта стават мултимилионери а ние се чудим децата как да отгледаме и с какво да ги храним... е ГЕРБ са си БКП от следвоенна България Троле и то в най-чист вид !!!!!

  17. 2019.05.21 | 09:53

   Този навря червените в кучи гъз

  18. 2019.05.21 | 09:50

   Ама помним и как подставени фирми печелят европарите и строят некачествено защото се краде и жертвите помним на тея фирми.Ама помним и как други такива фирми взимат европара а насреща нищо няма и никой не им търси сметка ама за сметка на това пък инфлацията е скочила 30 пъти а доходите 10 и Бойко Борисов ми пропагандира как сме живеели перфектно.

  19. 2019.05.21 | 09:47

   Ама помним и как в демокрацията се бориме за равни права пък тука без партийна линия или някакви шуробаджанашки протекции не може да прогресираш нали

  20. 2019.05.21 | 09:45

   Ама помним Домуса - първият приятел на Бойко как пращаше анти протестиращи на протестите срещу управлението и заплахите че ще изкара всичките си работници с чистачките да подкрепя Бойко нали

  21. 2019.05.21 | 09:43

   евала ама помним и Костов как разпродаде индустрията на България за жълти стотинки нали ама сега е с ГЕРБ а за ДПС не ми говори щото и те ще са с ГЕРБ ако спечелят щото Патреотите ще го издухат.Хайде стига с глупостите!!!!!

  22. 2019.05.21 | 09:40

   евала!

 7. 2019.05.21 | 11:03

  Курнелия да започне от своите! Там е мафията! Те разориха България!

 8. 2019.05.21 | 11:02

  плаща квартира със заплата Е ОТ КАДЕ БЕ ЛЕНО ТА ТИ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ НЕ СИ ХОДИЛА НА РАБОТА ОТ КЪДЕ 3500 ЗА КВАРТИРА И 1000 ЗА СИНЧЕТО ЗА ДЕТСКА.

 9. 2019.05.21 | 10:47

  Олеле,тия две безкруполни жени развалиха празника на много именници днес с това показване по телевизията. И повтарят едно и също,а по въпросите за тяхните кражби-нищо. Толкова са им закърнели мозъците,че повтарят едно и също.

 10. 2019.05.21 | 10:29

  Помним как циганите бяха послушни,имащи респект от Държава и Униформените...!А сега си правят гаргара с полицаите-бият ги,чупят им полицейските коли...!Къде е Държавата и Управляващите цели ТРИ мандата...?!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Нужни ли са по-строги мерки за всички инсталации за изгаряне на отпадъци?

Нужни ли са по-строги мерки за всички инсталации за изгаряне на отпадъци?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.