Корнелия Нинова: София може да бъде като другите европейски столици

  • 19 май 2019 17:17

  • 1136
  • 9
Корнелия Нинова: София може да бъде като другите европейски столици
© БСП

"София може да бъде като другите европейски столици.  В последните няколко години над 1.5 млрд. евро са европейските средства, инвестирани в София. За това време и с толкова пари, тя можеше да изглежда съвсем различно.

След ремонтите на ремонтите по "Цариградско шосе", по бул." Дондуков" и по "Граф Игнатиев" малцина се обогатиха лично за сметка на милионите жители на столицата. Моделът на управление на София е умален модел на управлението на държавата." Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова  в Северния парк, в София, където се срещна с граждани заедно с кандидатите за евродепутати от "БСП за България" Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, Цветелина ПенковаЦветелина ПенковаЦветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 г. в София. След обучението си в Софийската математическа и проф. Мариела Модева. 

Тя отбеляза още, че  при 1.7 млрд. лв. бюджет все не стигат възможности за подпомагане на младите семейства с детски градини. "Едно бъдещо, различно управление трябва да започне със строителство на детски градини. Голяма детска градина струва 5 млн. лева. Нищожна сума за огромния бюджет, но жизненоважна за младите софиянци. Ще кажат- това не е европейска тема, но демографската катастрофа е в най-висша степен европейски въпрос", коментира Нинова.

Според нея  крайните софийски квартали са напълно забравени. Тя изтъкна, че  регионалните различия са европейска тема, иначе кохезионната политика би се обезсмислила. "Крайно време е районните кметове да имат самостоятелен бюджет, а не да зависят от благоволението на кмета.  Както Борисов раздава парите, събрани от данъците на хората, по свое усмотрение, така кметът и общинският съвет решават на кой район какви средства да дадат, по лична преценка", каза председателят на БСП.

Тя зададе въпроса- това, че дишаме най-мръсния въздух в Европа каква тема е? "Зелени площи и спиране на раздадените под масата разрешения за строежи- тип "Артекс"- са само част от решенията. Борбата с монополите е европейска политика, но у нас те се ширят безнаказано. Правила вместо лични интереси могат да се наложат на монополистите Софийска вода и Топлофикация.  Но това е моделът- срастване на властта с олигархията, корупция и беззаконие. Този модел може да се промени на 26 май, с номер 18 в интегралната бюлетина", призова Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Тя допълни, че сме на прага  на европейски избори, които могат да променят Европа и България. "Искаме европейски австрийски морален стандарт, а не герберски.  За една оставка за корупция на коалиционен партньор- европейският  политик от ЕНП, канцлерът Курц, обяви предсрочни избори. За седем оставки за корупция в ГЕРБ- българският политик от ЕНП Борисов заяви : „и да загубя изборите, няма да подам оставка“\. Разликата е очевидна. Ето защо твърдим, че ГЕРБ ни отдалечават от Европа и европейските ценности. И  това трябва и може да се промени на 26 май", заключи Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

 

Novini.bg
1136 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Кичка

2019.05.20 | 14:26

9

Ах? Нинова ако не бяхте вие! Мамка му и "братка" дружба, мамка му от всеки на всеки! Партийни секретари си доведоха Блятки от Севера, и няма отърваване, няма!

Haha

2019.05.19 | 23:55

8

Хахаха, жалко. Гледам млади хора жалко. Смея се и ми текат горчиви сълзи

Българка

2019.05.19 | 19:52

7

София сега е много по-добре от преди 7-8год. И ще бъде по-добре ,ако не се върнете на манежа(опазил Господ). Даа Борисов ще подаде оставка когато вие крадливите от БСП започнете да подавате такива. Много сте нагли.

гост

2019.05.19 | 19:15

6

Посредствени но лакоми младежи и изкукуригали възрастни хора с чипове от Правец-82. Какво да чета - снимката стига.

2019.05.19 | 18:56

5

Аз пък мислех, че ще стане като Хараре! Кога ще купиш едно хотелче и в София, а Импексова крадлива свиньоооо!

2019.05.19 | 18:06

4

Тъпа и проста ПАТКА

Един от Навалицата.

2019.05.19 | 17:47

3

София...дори и след 400 години няма да стигне нивото на...Минск. Да не говорим за останалите европейски столици...

Бонара

2019.05.19 | 17:39

2

Да Живее България Да се Размножават Българите че Останахме Една шепа Българи .

2019.05.19 | 17:23

1

София повече от гето не може да бъде

Добави коментар

Водещи новини