Гледай на живо

Северозападна Трета лига: Локомотив (Мездра) - Спартак (Плевен) 0:2

ГЕРБ и СДС представиха листата си за европейските избори пред близо 4000 души във Велико Търново

  • 16 май 2019 10:09

  • 384
  • 7
ГЕРБ и СДС представиха листата си за европейските избори пред близо 4000 души във Велико Търново
© ГЕРБ

ГЕРБ тръгна във Велико Търново към победата си на изборите за Европейски парламент на 26 май.

Близо 4000 симпатизанти на партията, приятели и съмишленици аплодираха кандидатите за евродепутати на ГЕРБ и СДС и така категорично демонстрираха своята подкрепа към най-голямата и силна партия в страната, която е част от голямото семейство на Европейската народна партия.

Благодаря ви, приятели, че на 26 ще подкрепите демократична и европейска България в обединена Европа“, заяви вторият в листата на ГЕРБ Андрей Ковачев.Той призова всички да не правим експерименти и да се връщаме назад, което би било огромен риск за родината ни. Много е важно да гласуваме, за да може да продължим напред, да повишаваме доходите, стандарта на живот, да бъдем равни на другите европейски народи. Свободата и демокрацията не са даденост, за тях та се борим всеки ден, заяви Ковачев.

Най-младият евродепутат в историята на Европейския парламент Андрей Новаков каза, че във Велико Търново България е на всеки ъгъл, а българският дух е на всяка крачка. Вие сте сред най-гордите българи, които познавам. Вие сте причината да продължим! Трябва да се сте горди с това, което постигнахме. И когато е тежко, обръщайте се към резултатите. Никой в съвременната история на България не е постигнал повече от ГЕРБ. И нямаше да успеем без вас, допълни Новаков.

Таксите за преводи в евро намаляха десет пъти и така отпадна един двоен стандарт в Европа. Това е само една от заслугите на четвъртата в листата на ГЕРБ Ева Майдел. "Благодаря ви за това, че сте тук, за пълната зала, че ни мотивирате и успяваме заедно, каза тя. Ева Майдел призна, че в старата столица и региона се чувства като у дома си, защото хората са топли и заредени. За разлика от нашите опоненти, ние не сме аматьори и не работим против нашата държава", каза тя.

„При правителството на ГЕРБ с премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, с подкрепата и на Европейската народна партия, България отново става фактор в Европа и се превръща в лидер на Балканите. Имаме стабилен икономически растеж, започнаха да растат и доходите. Да – всички ние искаме това да стане по-бързо. Всички ние искаме проблемите да бъдат решавани на момента, улиците да са асфалтирани, всички училища и детски градини да са ремонтирани, заплатите да бъдат високи. Спомнете си, обаче, през колко политически катаклизми минахме и през последните 30 години, но и през последните осем години? 6 правителства се смениха само докато аз съм кмет на Велико Търново. И всеки път, когато БСП вземе властта, се връщаме в изходно положение“, отчете областният координатор на ГЕРБ и кмет на Велико Търново инж. Даниел Панов.

Изборите на 26 май са важни, много важни! България и българският народ трябва силно да кажат „НЕ“ на всеки един опит страната ни да бъде отклонена от своя европейски път на развитие. А това може да стане единствено с победа на ГЕРБ и Европейската народна партия, каза Панов.. Той призова хората да не се поддават на политически внушения, провокации, манипулации, целящи да възкресят статуквото на БСП – характерно със спрени еврофондове, огромен дефицит, безработица, достигаща 14-15%, отлив на инвестиции, контрабанда и корупция, недоверие от европейските ни партньори.

„Участвам с ясното съзнание да подкрепим европейското бъдеще на България. Ние нямаме с ГЕРБ различия по отношение на европейската и външна политика на България Длъжни сме да направим всичко възможно, за да няма отклонения. Другите сили и най-вече БСП искат да отклонят страната от европейския път. Те сложиха в листата си личности като Румен Гечев, който фалира България. Ние сме длъжни да подкрепяме бъдещето на България в силна Европа“, припомни на свой ред кандидатът за евродепутат Илия Лазаров.

На 26 май предстои тежка битка за Европа, такава, каквото искаме да я виждаме – обединена и силна, а не разпокъсана, каквато искат да я видят крайно десни, крайно леви, популисти и евроскептици. Така се обърна към залата председателят на СДС Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в. По думите му, най-важната битка е с БСП, наследник на престъпната БКП. След всяко тяхно управление, следват години, за да се решат проблемите, които те са създали. Затова на 26 май трябва да гласуваме за силния отбор на ГЕРБ и СДС - прекрасен отбор от хора, които са доказали какво могат и в Европа, и в България, заяви Христов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Филип Епитропов
384 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
До бай-Симо...

2019.05.16 | 11:43

7

Така си мислиш ти...?!Имам доста познати,който бяха заклети седесари,а сега не искат и да чуят за тях...!Ограбиха им най-скъпото...-Надеждата за по-добър живот...!

Грешен ход...!

2019.05.16 | 11:22

4

Кой му даде акъл на Бойко Борисов да качи на ракетата си- носител тези политически трупове от СДС...?!Абсолютно грешен ход...!Народа помни много добре как СДС съсипа и ограби държавата...!СДС окончателно ще приземи вече започналата да пада от апартаментгейт ракета на ГЕРБ...!

бай Симо

2019.05.16 | 11:29

6

Така си мислиш ти, но СДС имаше маса от стотици хиляди поддръжници...макар и разочаровани, тези хора все още кълнат БГ комунистите до 9-то коляно!

Ivan

2019.05.16 | 10:46

1

Гербаджийската шайка продължава да смята,че всички истински жени и мъже в тази държава са глупаци!!!Къде видяха"около 4000"човека в тази зала?

бай Симо

2019.05.16 | 11:26

5

ШАЙКА може да викаш на бандата на кака си Корни! Ти кога си ходил в Спротната зала на Велико Търново бе, трол?! Има си интернет, провери- 2650 седящи места! Има правостоящи, има столове на огромната сцена...що се признасяш само по снимка?! Има сектори отстрани, които не виждаш, а очевидно и не знаеш! Колко ти плаща Йончева, струва ли си?!

2019.05.16 | 10:57

3

Уж десния СДС пристана на комунистите от ГЕРБ.
Такъв резил никъде няма.

2019.05.16 | 10:57

2

Пълна глупост. Събрали се се шайка бандити ,разбойници,корумпета ,суджуци ,тераси ,апартаменти къщи за гости офшорни сметкаджии на държавна ясла и ръкопляскат и си вярват че нещо добро може да се случи

Добави коментар

Водещи новини