Цветанов: В последните 2 години близо 700 млн. лева са дадени за подобряване на материалната база в училищата и детските градини

  • 14 май 2019 12:17

  • 204
  • 2
Цветанов: В последните 2 години близо 700 млн. лева са дадени за подобряване на материалната база в училищата и детските градини
© Фейсбук

Днешната ми обиколка в Русенска област стартира в с. Голямо Враново (община Сливо поле), където заедно с областния координатор на ГЕРБ-Русе и народен представител Пламен Нунев разговаряхме с местни жители в читалището на населеното място. Там бяха още общински съветници, кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов, кметът на Голямо Враново Тефик Байтар и екипът му и др.

Това написа на личната си страница във Фейсбук председателят на предизборния щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Ето какво още сподели той:

"Една от основните теми на дискусията бе водещият приоритет на правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - образованието. Изключително съм щастлив, че 100% от децата в селото посещават училище. Уточних, че основен принос за това има Механизмът за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици. Посочих, че до 2021 година учителските заплати ще бъдат двойно увеличени спрямо 2017 г. В последните 2 години близо 700 млн. лева са дадени за подобряване на материалната база в училищата и детските градини. По отношение на един от акцентите в работата на МОН - дуалното образование - коментирах, че така се гарантира оставане на децата в съответните населени места, а освен това и придобиването на професионална квалификация.

По време на разговора стана ясно, че има нужда от два големи училищни автобуса, защото наличните са амортизирани. В хода на дискусията бе изтъкнато, че премиерът е направил всичко възможно да се отпуснат пари за закупуване на над 100 нови училищни автобуса, като един или два от тях могат да бъдат за Сливо поле.

Присъстващите ни споделиха нуждата от подмяна на техниката в компютърния кабинет на училището, а на свой ред аз поех ангажимент да помогна за осигуряване на 12 нови компютърни конфигурации от началото на учебната година.

Кметът Атанасов и жителите на с. Голямо Враново разказаха за инфраструктурните проекти, с които се подобрява средата за живот в общината. Сред тях е мащабният проект за реконструкция на водопроводната мрежа на Голямо Враново и Юделник на стойност близо 7 млн. лева с ДДС. До 2021 година ще бъдат подменени близо 36.7 км. от водопроводната мрежа, което съществено ще снижи загубите на вода. Само преди 5 месеца там бе открито обновеното читалище. През тази година ще бъдат преасфалтирани поне 3 големи улици на територията на Голямо Враново".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
204 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1234567890

2019.05.14 | 13:37

2

Картинки. Красота. Само Бойко е Пич. Ние сме за Европа.

2019.05.14 | 12:41

1

КОЙ ЩЕ ВИ УЧИ В УЧИЛИЩАТА?БЪЛГАРЧЕТАТА,КОИТО СА РОДЕНИ В ЧУЖБИНА ИЛИ ЦИГАНСКИЯ ЕТНОС?

Добави коментар

Водещи новини