Проф. Михаил Константинов с коментар за машинното гласуване

  • 14 май 2019 07:42

  • 628
  • 3
Проф. Михаил Константинов с коментар за машинното гласуване
© Булфото (архив)

Една машина за гласуване ни излиза 2500 лева или 7.5 милиона лева за общо всички, без ДДС-то, което се връща в хазната. Това каза в сутрешния блок на БТВ председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов.

"Препоръчвам на всеки да си провери по ЕГН, в коя секция трябва да гласува и дали в нея има машина за гласуване. Колкото повече хора гласуват машинно, толкова по-евтино те ще ни излязат", допълни той. 

"Бях против машинното гласуване. Рискове има от всяка човешка дейност, но от над 500 милиона души в ЕС, само 10 милиона гласуват машинно", каза още Константинов. 

"Машините ще започнат да се разнасят на 24 май. 1-2 дни са крайно недостатъчни за обучението на секционните комисии. Задължително е машините да нямат връзка с интернет и други мрежи, за да не може гласът да бъде променен", разкри председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване". 

"Основният харч за провеждане на избори са заплатите на служителите на избирателните секции", завърши проф. Михаил Константинов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
628 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.05.14 | 09:31

3

Шаманът на цифровата нагодистика пак има мнение различно от демократичното. Цялата ви цифрова администрация ще е офлайн?

2019.05.14 | 08:49

2

Това че няма да има връзка с интернет НЕ ЗНАЧИ ЧЕ НЯКОЙ НЯМА ДА ПРОМЕНИ БАЗАТА ДАННИ ПРИ ИЗТОЧВАНЕТО ИЛИ ОТ СЪРВЪРА - ДОСТА ПО-ЛЕСНО СЕ ФАЛСХИФИЦИРА ВОТЪТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ ФИРМАТА ОТГОВОРНИК Е ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ !!!!!

Българка

2019.05.14 | 08:49

1

Ти откри топлата вода бе Константинов. На тия избори ще има пак цигании както всеки път.

Добави коментар

Водещи новини