Андрей Новаков и Илия Лазаров откриха ремонтирана спортна зала в Белово

  • 12 май 2019 14:10

  • 473
  • 1
Андрей Новаков и Илия Лазаров откриха ремонтирана спортна зала в Белово
© ПП ГЕРБ

„Спомням си, когато преди години посетих тази зала - как водата капеше по главите на децата, съблекалните бяха в мухъл. Това бе моментът, в който аз, кметът Костадин Варев и ММС си казахме, че нещата не могат да продължават по този начин и децата да няма къде да тренират. Сега, когато тази инвестиция е факт - се гордея с нея. Вие сте шампиони и ви чакат национални победи. Това е ново начало и за Белово. Тези силни и горди хора заслужават по-добро развитие за общината си“. Това каза при откриването на залата Андрей Новаков, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Спортна зала в кв. „Разсадника“ в Белово е построена преди повече от 50 години и активно е ползвана до 1980 година. Не работи от 1990 до 2011. През 2013 и 2014 г. общинското ръководство възлага проект за обновяване на сградата и прилежащите пространства с първи етап ,,Модернизация на съществуващата спортна зала“, като с решение на Общински съвет Белово отстъпва право на строеж на ММС. Извършен е ремонт за 240 000 лв. Сградата е санирана и оборудвана.

„Залата е разкошна. Това е нещо, което Белово заслужава. СДС подкрепя безусловно политиката на правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Белово трябва да подкрепи своя кандидат за евродепутат Андрей Новаков“, каза кандидатът за евродепутат Илия Лазаров при откриването на спортната зала в Белово.

Новаков и Лазаров дадоха старта на турнир по мини-волейбол, 2-ри кръг от Регионално първенство за класиране на Републикански турнир към БФВ. Участващите отбори са от юноши от 5 и 6 клас от отборите на „Хебър“ Пазарджик, „Марица“ Белово (домакин) и Карлово. Понастоящем спортната зала се използва още за тренировки по джудо, футбол, борба и самбо на деца и юноши, провеждат се и състезания. През миналата година са отпуснати от държавата допълнителни 56 000 лева за закупуване на спортни съоръжения.

Сред официалните лица бяха още народният представител от ГЕРБ Даниела Малешкова, зам.-министърът на културата Амелия Гешева, зам.-министърът на младежта и спорта Николай ПавловНиколай Павлов Николай Павлов е служебен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е, областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов и председателят на местния парламент в Белово Васил Савов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
473 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
надрусания гербераст

2019.05.12 | 14:24

1

едва ли знае даже къде се намира. А ВСИЧКО КОЕТО ,СИ ПРИПИСВАТ ЧЕ ОТКРИВАТ ГЕРБЕРАСТИТЕ Е ОТ ТРУДА И ДАНЪЦИТЕ НА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ.ЗА КРАЖБИТЕ ПРИ СТРОИТЕЛСТВОТО ДА НЕ ГОВОРИМ.

Добави коментар

Водещи новини