Жечо Станков: Искаме да запазим българската енергийна сигурност чрез въглищните централи

  • 09 май 2019 09:06

  • 312
  • 0
© Novini.bg

Искаме да запазим българската енергийна сигурност чрез въглищните централи. Това сподели кандидат за евродепутат от листата на ГЕРБ Жечо Станков на среща с КНСБ, предаде репортер на Novini.bg.

,,Когато говорим за енергетика, на първо място винаги сме поставяли енергийната сигурност. А откакто сме член на ЕС, вече говорим не само за енергийна сигурност на България, но и за европейска енергийна сигурност. Ние виждаме потенциала на България във въгледобива и ще го запазим. Ние искаме да запазим нашата енергийна сигурност чрез въглищните централи. С колегата Валентин Вълчев неспирно мислим какъв да бъде подходът'', коментира Станков.

Той добави, че дигитализацията все повече влиза в енергетиката.

,,Вече говорим за умни мрежи например. И смея да твърдя, че единствената причина ние да препостигнем нашата цел за ВЕИ е, че ги има нашите въглищни централи. Благодарение на тях, се открива балансът да бъде сигурна системата. На местно равнище предприехме краткосрочни и дългосрочни мерки, които са изпълнени - да бъдат подсигурени квотите за ТЕЦ Марица изток-2. А дългосрочните са дългосрочната визия начинът по който нашата държава сама да може да определя енергийния микс'', обясни Станков.

Последвайте канала на

Владимир Василев
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини