БСП внесе жалби до ЦИК и СЕМ

  • 08 май 2019 15:49

  • 1071
  • 7
БСП внесе жалби до ЦИК и СЕМ
©

 "БСП за България" внесе жалби до ЦИК и СЕМ за използването на държавен ресурс за водене на предизборна кампания. Жалбите са във връзка с публичните изяви в последните дни на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който оглавява Председателски предизборен щаб на ГЕРБ и партиите, подкрепили евролистата им за участие в изборите за членове на Европейския парламент на 26 май 2019 г.

В жалбата до ЦИК левицата настоява да се санкционира министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заради нарушаване на правилата за финансиране на предизборната кампания, както и за нарушаване на правилата за предизборна агитация.

"Посредством своите изказвания, той цели да създаде негативно внушение в избирателите и неправилна преценка на обстоятелствата", се казва в текста. В жалбата си до СЕМ "БСП за България" иска да се сезира ЦИК, за да осъществят правомощията си и да санкционират министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заради нарушаване на правилата за финансиране на предизборната кампания, както и за нарушаване правилата за предизборна агитация. Левицата настоява и  да се издадат задължителни указания на доставчиците на медийни услуги за спазване на изискванията по Закона за радио и телевизия, тъй като в репортажи с негови изказвания няма изрично указание, че следва излъчване на платен или безплатен репортаж с агитационно съдържание. 

В жалбите си социалистите подчертават, че нарушаването на забраната за използване на публичен административен ресурс - бюджетни средства, автомобили, самолети и други транспортни средства се предвижда глоба в размер от 3 000 до 15 000 лева за всяко едно от нарушенията.

В същия размер е и глобата за нарушаване на забраната за използването на държавен и общински транспорт за предизборна агитация. В жалбата до ЦИК се настоява и да бъде задължен Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да излезе в служебен отпуск като премиер по време на предизборната кампания, ако ще бъде председател на Предизборен щаб или да се оттегли като такъв- по свой избор, поради несъвместимост с публичната длъжност, която заема.

Последвайте канала на

Novini.bg
1071 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
малиииии

2019.05.08 | 20:33

7

червен рев,значи боко яко ги шиба червените кухи манерки!!!!!!!

2019.05.08 | 18:47

6

Я виж ти колко герберискти матриал е излязъл на припек ,да си чешат езиците на ефтините и огромни партийни тераси ...?!

Данъкоплатец

2019.05.08 | 16:49

5

Не минава ден, в който озверелите и освирепели за власт комуняги от Спосрано 20 не бълват лайна от и без това мръсните им усти! Долна, нагла напаст!

2019.05.08 | 16:34

4

тогава и президента като говори против герб да излиза в отпуск а и го прави по тв. да се сезира сем йотова също лозан панов също

Еее

2019.05.08 | 16:31

3

Лельо Адолф, няма да спечелиш служебно дори и с перачката офшорката защото влакът за Сливен чака...И фатмачето на решетников няма да ти свърши тази работа..
И врясъците на онзи крадлив мелез с многото имоти са само защото влакът чака...Скъпа лельо Адолф, очакват те и твоите дето се опитваш да им затваряш кранчето..
Изобщо те очават интересни дни

Избирател

2019.05.08 | 16:07

2

А бе нагли, простаци - социалисти, това означава, че в цяла Европа управляващите партии и техните министър-председатели трябва да излязат в отпуск! Баси и смешните олигофрени са на Спосрансо 20! Всички да мълчиме и да слушаме крадлите Говнелия Импексова и лена Офшорната какво каъват! Я си е.бете майката комунделска гнусна!

2019.05.08 | 16:03

1

Яжте лайна Кур.нелки! Съшото се отнася и за овчеглавия и за заместничката му с 1,5 см виското чело!

Добави коментар

Водещи новини