Село Просеник с обновено читалище и нов културен живот, с лични дарения от депутати от ГЕРБ

  • 05 май 2019 15:40

  • 367
  • 1
Село Просеник с обновено читалище и нов културен живот, с лични дарения от  депутати от ГЕРБ
© Пресцентър на ГЕРБ

Изцяло обновеното читалище „Ралю Тодоров Кехайов 1929“, в руенското село Просеник, отвори врати. Сградата на културната институция не беше ремонтирана 60 години.

Гости на откриването бяха кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Ивелина Василева и Асим Адемов и народните представители Димитър Бойчев, Диана Саватева, Ася Пеева и Галя Желязкова.

За реконструкцията на читалището са използвани две парични дарения – от заплатите на депутатите от парламентарната група на ГЕРБ и от основателя на две здравни заведения в Бургас Семир Абумелих. „Когато помагаме, не делим общините спрямо политическа сила, която ги управлява. Всички хора трябва да живеят в по-добра среда, това е и нашата цел. За да се пазят традициите и духовността е необходима и финансова подкрепа“, каза Ивелина Василева в препълнената зала на читалището.

Тя припомни, че миналата година беше реконструиран пътят от с. Просеник до Слънчев бряг, с помощта на правителството.

Бяха отпуснати средства от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за справяне с щетите от природни бедствия. На училището, в селото, вече са отпуснати средства от Министерството на образованието за изграждане на спортна площадка. Избран е изпълнител и започва изграждането на спортните съоръжения. Осигурени са средства и за нова детска площадка, която ще замени старите уреди до читалището.

„Вярваме, че няма втора ръка хора, населени места и държави. За това ще настояваме и в Европейския парламент. Бъдете активни граждани“, призова Василева.

Асим Адемов сподели, че по време на предизборната кампания различни партии посещават населените места и обещават, но всички в залата виждат реално изпълнен ангажимент. „Аз съм родом от село край Гоце Делчев, там продължавам да живея. За да бъде едно село живо, будно, то трябва да има храм, училище и читалище, а вие имате всичко това. Нека в обновеното читалище кипи културен живот и да носи радост на жителите на с. Просеник“, пожела кандидатът за евродепутат.

Кметът Стоян Добрев благодари на представителите на ГЕРБ за подкрепата и заедно с председателя на читалището Радостина Топчиева връчиха благодарствени писма и плакети на областния председател на ГЕРБ Димитър Бойчев и на Семир Абумелих.

Първата постановка в обновената културна институция бе на самодеен състав към читалище „Самообразование 1919“ от Приморско.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
367 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.05.06 | 17:28

1

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ 
ПАРТИЯ " ВЪЗРАЖДАНЕ "
ГЛЕДАИТЕ ГО В " Ю ТЮБ "
Затвор за виновните за сегашното положение на държавата.
30 годишен геноцид.
Ако мислите като него, агитирайте за партия "ВЪЗРАЖДАНЕ"
ОТИДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ НЕ ОСТАВЯИТЕ НЕГРАМОТНИТЕ ЦИГАНИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ СЪСТАВА НА ПАРЛАМЕНТА.
После роптаете срещу правителството.
БКП = СДС, БСП,ДПС,НДСВ,ГЕРБ,ВОЛЯ И ПАТРИОТИТЕ. ВСИЧКИ РАБОТЯТ ЗА УНИЩТОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ 30 Г НАСАМ.
ВЪЗРАЖДАНЕ Е СПАСЕНИЕТО НА НАРОДА.

Добави коментар

Водещи новини