Станишев: На 26 май изборът е между статуквото или промяната сега

  • 04 май 2019 10:01

  • 1330
  • 28
Станишев: На 26 май изборът е между статуквото или промяната сега
© БСП

„По данни на НСИ 22% от българите в 21 век живеят под линията на бедността. Още 20% живеят в големи материални лишения. Почти половината българи едва свързват двата края и това трябва да се промени“.

Това заяви категорично президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и кандидат за евродепутат от "БСП за България" по време на откриването на предизборната кампания на социалистите в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на партията. Членове и симпатизанти на левицата го посрещнаха на Пловдивската главна, а младите социалисти, под звуците на „Бела чао“, настояха за промяна сега. „Тя ще се случи и само социалистите могат да я осъществят“, каза още Станишев. Той подчерта, че именно социалистическото движение е носител на надеждата. „Надеждата за по-добър живот, за качествено образование, достъпно здравеопазване и достойни доходи за всеки човек. Това е нашето верую“, посочи Станишев и обясни важността на предстоящите избори. По думите му залогът е голям и той се изразява в следното – българското общество ще направи избор, от който ще проличи дали предпочита статуквото или промяната сега. „Не вярвайте, че лявото в Европа е в упадък“, апелира президентът на европейските социалисти и демократи и се обоснова с примери. "В Испания социалистическата партия спечели с ясен план за бъдещето. Преди това победиха социалистите във Финландия", посочи той. По думите му такива са прогнозите и за левицата в Дания. „Ние ще бъдем с най-много премиери и еврокомисари. Затова е изключително важно да спечелим и най-много места в Европейския парламент. Така ще имаме силно ядро на прогресивен, социален и проевропейски алианс, силна група за ново начало и за желаната промяна“, каза в обръщението си към пловдивчани Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. В заключение той пожела на пловдивските социалисти да излъчват увереност, самочувствие и убедителност, за да знаят хората, че БСП и левицата в Европа имат план за бъдещето.

Пловдивчанинът в листата с №18 Тодор Стоилов сподели, че съгражданите му са смазани от ежедневните несгоди, от ниските доходи, от липсата на перспектива. По думите му те нямат усещането за достойнствата на най-стария жив град в Европа и заради скандалите с титлата „Европейска столица на културата“. 31-годишния мениджър призова за повече ангажираност на 26 май, защото решенията, взети в ЕС, пряко рефлектират върху живота на всеки българин. „В края на този месец Европа ще може да сключи нов договор за по-социална и справедлива среда, за Европа на мнозинството, а не на малцинството. Нека на 26-ти излезем и покажем, че желаем повече Европа в България и повече България в Европа. Да заявим, че освен древен, искаме Пловдив да бъде и вечен, като гласуваме с № 18 за справедливост сега!“, завърши Тодор Стоилов.

Лидерът на пловдивските социалисти Красимир Трифонов официално заяви, че активът на партията има тежката и отговорна задача да опази изборния процес честен. Победа на БСП и успех в кампанията на двамата кандидати пожелаха днес в Пловдив също Калоян Паргов, председател на ГС на БСП – София, и Александър Паунов, председател на Комунистическата партия в България.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1330 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
Свинчо

2019.05.04 | 17:00

28

Станишката ще се хване на хорцето аъа Лондон по средата та М ще му е наи добре меду двама мъже

Българин

2019.05.04 | 12:12

22

При твойто правителство 90 процента бяха крайно бедни.... На учителите не искаше да вдигнеш заплатите и се подиграваше с хората ..... Избяга в Европа да харчиш европейски пари.... Никога червени крадци на власт

До българин

2019.05.04 | 13:25

27

Браво !

Много правилно !

А аз се сещам, как спря парите за метрото, за което са скараха с тогавашния кмет на София Бойко Борисов , а даваше на "батко и братко" да ремонгират "Хемус" , парче по парче, срещу десетки милиони !

Нагли боклуци !

Ама и народа ни си е прост, щото постоянно ги избира, а те постоянно му го слагат четвъртит !

След като СДС се осра от глава до пети

2019.05.04 | 11:50

16

ще е срам и резил, Серьога, да не спечелите евро-изборите и с предсрочни местни избори да вземете властта.

До простия!

2019.05.04 | 13:21

26

Ще е срам, след като четири пъти БСП-БКПнаследници фалира България, отново да им дадем властта !

Представяте ли си, като какви тъпаци ще изглеждаме в очите на нормалните хора по света !?

А представяте ли си, какво ще направят БСП-БКПнаследници, след като десетина годинки, нямаха достъп до хазната и банките !?

Не ми се мисли !

2019.05.04 | 13:06

25

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ 
ПАРТИЯ " ВЪЗРАЖДАНЕ "
ГЛЕДАИТЕ ГО В " Ю ТЮБ "
Затвор за виновните за сегашното положение на държавата.
30 годишен геноцид.
Ако мислите като него, агитирайте за партия "ВЪЗРАЖДАНЕ"
ОТИДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ НЕ ОСТАВЯИТЕ НЕГРАМОТНИТЕ ЦИГАНИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ СЪСТАВА НА ПАРЛАМЕНТА.
После роптаете срещу правителството.
БКП = СДС, БСП,ДПС,НДСВ,ГЕРБ,ВОЛЯ И ПАТРИОТИТЕ. ВСИЧКИ РАБОТЯТ ЗА УНИЩТОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ 30 Г НАСАМ.
ВЪЗРАЖДАНЕ Е СПАСЕНИЕТО НА НАРОДА.

2019.05.04 | 12:21

24

мръсен комунистически терорист

123

2019.05.04 | 12:21

23

Каква промяна ,че и срама нямате,видяхме как ти ядохме попарата като беше премиер,остана само целувката ти с местан,ходи някъде към сибир вземи си и ленчето,а курнито да ти носи багажа...нещастници...!!

2019.05.04 | 12:12

21

баси и наглият Педераст-СерГЕЙ! Доведе БЪлгария до поредната национална катастрофа и ми говори тука за приомя! Вместо да се скрие в дън земя този долен и мръсен комундел, червеният гьонсурат има наглосста и да говри за изборна победа! ДОЛУ мръсните гадове от Спосрано 20, грабителите на българския народ от десетилетия!

2019.05.04 | 12:01

20

Този винаги е разчитал на късата памет на избирателите. Оплита конците, бяга в Брюксел за 2 мандата, връща се и ще се бори със статуквото?! Нагъл, циничен кумоноид!

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ

2019.05.04 | 11:58

19

СТАНИШЕВ СРЕЩУ МАФИЯТА, КОРУПЦИЯТА И ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА МАШИНА НЯМА КАК ДА СЕ ПРЕБОРИТЕ ....БОЙКО ПАК ЩЕ Е НА ВЛАСТ ..

Умник Гюро

2019.05.04 | 11:54

18

Казано е: за да я има България, терористите от БКП/БСП трябва да се унищожат. Няма комунист - няма проблем.

Добави коментар

Водещи новини