Йончева към журналистите: Заедно можем да се преборим за свободата на словото

„Заедно можем да се преборим за свободата на словото”.

С тези думи се обърна водачът на листата на БСП за България за предстоящите евроизбори Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в към представители на медиите в Пазарджик по време на кръгла маса, посветена на свободата на медиите, съобщиха от пресцентъра на партията. "България се намира в безспорно авторитарно управление. Медиите, като четвърта власт, трябва да са основен стожер пред тази авторитарна власт”, каза тя. Йончева цитира думите на премира Борисов, че има свобода на медиите, защото се дава думата на опозицията. По думите й четвърта власт не означава да се дава думата на представители на различни политически сили. „Това не е циркова арена, на която едни хора да си кажат нещо. Медията е четвърта сила, когато има силата да прави разследвания, когато журналистите имат свободата и куража да изнасят факти”, категорична бе тя. Йончева се съгласи, че сме изключително стабилни, както казват управляващите, но в липсата на свобода на медиите. „Ние продължаваме да сме на 111-то място, според класацията на Репортери без граници по свобода на медиите, между Бали и Зимбабве, а през 2008г. бяхме на едно място с Франция. Представяте ли си какво ни се е случило за последните 10 години”, каза тя. Йончева призова да се проведе откровен разговор- какво се случва с медиите у нас. „Тази власт се опитва да превърне медиите в обслужващ персонал и това е много страшно”, заяви тя.

Йончева подчерта, че последната афера „Апартаментгейт”, макар и излязла в медия, финансирана от Държавния департамент, е станала известна на българските граждани, благодарение именно на българските журналисти, въпреки условията, в които работят и професионалните им разследвания. „Това показва, че все още има някаква свобода на медиите и желание да се търси истината. Това ми дава надежда, че битката за свободата на словото у нас не е загубена”, заяви тя.

Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в бе категорична, че думите на представители на властта, че няма цензура, но има самоцензура, което си е проблем на журналистите, не са верни. По думите й самоценузрата е само страх сред журналистите. Според нея положението е още по-тежко за представителите на медиите в малките населени места. Йончева подчерта, че БСП ще продължи да се бори за премахване на натиска от страна на властта върху медиите и налагането на цензура. Тя обясни, че поредна крачка в тази борба е бил и Законът за личните данни, който левицата е дала на КС след преодоляното от управляващите вето на президента. Йончева припомни, че с този закон управляващите искат да ограничат още повече свободата на медиите у нас. „Не трябва да позволяваме да заглушат гласа ни”, призова Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в.

Коментари

 1. 2019.04.25 | 16:40

  Бели спретнати къщурки
  с две липи отпред.
  Тук Елена свива хурки
  с всяко евро...
  и от дек на дек.

 2. 2019.04.25 | 16:32

  След зам.-министъра с къщата за гости да се готви Грозното Ленче - върлата боркиня срещу корупцията не само у нас, ами с мераци да я пребори и във всички останали европейски страни. Нейната гаранция за да е на свобода трябва да е по-голяма с оглед на имотното и състояние и източниците за финансиране - КТБ и т.н. Народът добре го еказал - волът рие, но земята му пада върху гърба...

 3. 2019.04.25 | 16:52

  Йончева - ти можеш ли да се държиш нормално или искаш да те виждат в медиите!!!!

 4. 2019.04.25 | 17:06

  А бе мръс.ницооо, ако нямаше свобода на словото отдавна да са ти е.бали майката!

 5. 2019.04.25 | 17:42

  Малко да я нагласят ,че прилича пенсионерка . Журналистката , която е била в БНТ цял живот и няма репортаж за истинска частна медия няма как да говори за свобода! Партията за , която се кандидатира е символ на тирания , убийства и репресии . Тях трябва да ги забранят като фашистите .

 6. 2019.04.25 | 18:34

  marsa dolna nedoklatena

 7. 2019.04.25 | 18:13

  КОСТАДИН КОСТАДИНОВ 
  ПАРТИЯ " ВЪЗРАЖДАНЕ "
  ГЛЕДАИТЕ ГО В " Ю ТЮБ "
  Затвор за виновните за сегашното положение на държавата.
  30 годишен геноцид.
  Ако мислите като него, агитирайте за партия "ВЪЗРАЖДАНЕ"
  ОТИДЕТЕ ДА ГЛАСЪВАТЕ НЕ ОСТАВЯИТЕ НЕГРАМОТНИТЕ ЦИГАНИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ СЪСТАВА НА ПАРЛАМЕНТА.

 8. 2019.04.25 | 19:19

  Тази цветарка няма спиране защо не се прибира в къщи дете има мъж има само ходи насам-натам сее лъжи и далавери върти.

  1. 2019.04.25 | 20:28

   Щото не знае в коя от къщите да се прибере

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет