ЦИК и СЕМ подписаха споразумение за предизборната кампания

  • 18 април 2019 13:07

  • 239
  • 0
©

Централната избирателна комисия и Съветът за електронни медии подписаха споразумение за принципите и параметрите на специализирания мониторинг, който СЕМ ще осъществи върху дейността на доставчиците на медийни услуги по време на предизборната кампания за европейските избори.

Споразумението подписаха председателят на ЦИК Стефка Стоева и председателят на СЕМ София Владимирова. От СЕМ благодариха на ЦИК за доброто сътрудничество.

Подписването на това споразумение не е само изпълнение на изискването на закона, целта е много по-голяма – да упражняваме контрол върху предизборната кампания. За да може участниците в нея да бъдат поставени в равноправно положение и техните послания да се отразяват вярно, заяви Стоева. Тя посочи, че по този начин избирателите ще могат да направят информиран избор. Апелирам кандидатите да водят кампания, която да е съобразена със закона, коментира още Стоева.

Ролята на медиите по време на предизборната кампания е по-важна от всякога. Фалшивите новите по време на кампания са с най-траен резултат, каза София Владимирова председател на СЕМ.

От медиите зависи какъв избор ще направят българските граждани, каза тя. Тя допълни, че се надява накрая на изборите да може да се отчете една добра кампания, която се е водила на нормален, европейски тон.

Тегленето на жребия  за участие в изборите ще се извърши на 24 април от 15.00 часа, съобщиха от ЦИК.

"Към момента са регистрирани 15 партии, 8 коалиции и 10 инизиативни комитета. Вчера беше отхвърлена от Административния съд за отказ да бъде регистрирана коалицията " За теб, България", както и на инициативен комитет, заради нередност с документите.", каза говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини