Ивелина Василева разкри какви ще бъдат приоритетите в работата ѝ, ако бъде избрана за евродепутат

  • 15 април 2019 11:40

  • 257
  • 1
© Novini.bg

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва сподели пред Novini.bg какви ще са основните акценти в работата ѝ.

„Много важна тема е подобряването на качеството на атмосферния въздух. Това е инвестиция в здравето на хората. Всички мерки, които се предприемат са важни за здравето на хората. Има вече постигнати успехи в тази посока. С близо 60% са намалели финнити прахови частици. Но трябва да продължим и с подмяна на отоплителните уреди, по щадящи околната среда, с подобряване на градския транспорт, с използване на по-малко замърсяващи средства“, заяви Василева.

Другата важна тема е кръговата икономика. Тя е свързана с оползотворяване на ресурсите. Разбира се, борбата със замърсяване от пластмасите. Знаете тяхното негативно въздействие. Повече от 70% от замърсяване на моретата е причинено от пластмаса и в този смисъл трябва да се засили политиката за намаляване на използването на такива изделия“, каза тя и поясни, че към края на следващото десетилетие всички опаковки трябва да бъдат рециклирани.

„Наш основен фокус е и развитието на регионите. Следваме макрорегионалния подход. Искаме да надградим Дунавската стратегия с разработване и на Черноморска стратегия, защото искаме да наложим фокуса на цяла Европа върху Черно море“, заяви още Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва пред Novini.bg.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Последвайте канала на

257 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Полски

2019.04.15 | 14:24

1

Пръдла !Като подобриш заплатите и живота на Хората , тогава ще имаш по-чист въздух!!!!!!!!!!!!!
Врели некипели само плямпат и червените и сините и пембяните!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини