Делян Добрев: Ще получаваме транзитни такси от първия ден на "Южен поток"

  • 01 октомври 2012 14:42

  • 534
  • 0
Делян Добрев: Ще получаваме транзитни такси от първия ден на "Южен поток"
© Булфото

От първия ден на "Южен поток", България ще получава транзитни такси за всеки кубик газ, който премине през тази тръба.

Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: по време на посещението си в Рилски манастир.

Добрев коментира информация, изнесена тази сутрин, която според него не е съвсем коректна. Става въпрос, че България няма да получава транзитни такси, което според министъра не е така. "Компанията "Южен поток" още от първия ден, в който ще работи "Южен поток" ще получава транзитни такси. Този проект ще бъде финансиран с привлечени средства. Тези привлечени средства ще се плащат от транзитни такси", каза икономическият министър.

Темата АЕЦ "Белене" е достатъчно коментирана и затова не е нужно да се коментира, посочи той. Относно изказването на президента за АЕЦ "Белене" министърът каза, че това е решение на Народното събрание и не иска да го коментира. "Моето мнение съм го казвал не веднъж и е излишно да го повтарям всеки ден", каза още Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
534 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини