Работещи в затворите и арестите настояват за среща с министъра на финансите заради бюджета

  • 18 октомври 2024 14:29

  • 122
  • 0
Работещи в затворите и арестите настояват за среща с министъра на финансите заради бюджета
© Novini.bg/ Canva

От Синдиката на служителите в затворите (ССЗБ) искат среща с министъра на финансите по параметрите на проектобюджета за следващата година.

В позиция до медиите от ССЗБ казват, че използвайки социалния диалог, като основен елемент на европейския социален модел, се дава възможност на служителите да участват в процедурите, свързани с Проект на бюджет 2025 г., постигайки споразумения.

Синдикатът изразява желание да бъде включен в експертните срещи със синдикатите и работодателските организации, със своята експертиза и становище, имащо пряко отношение в частта на второстепенните разпоредители с бюджетни средства към Министерството на правосъдието.

Според ССЗБ правилата за конституирането на състава, правомощията и функцията на Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и ограниченията на субективните права на членовете на Синдикалните организации с регламентиран статут по ЗМВР, не трябва да стават причина, министърът на финансите, да дискредитира участието на профсъюза.

От синдиката припомнят, че през последните години Министерството на финансите провеждаше регулярни срещи със сродни синдикати от сектор „Сигурност“.

Още преди месеци се знаело, че агресията в затворите нараства

Последвайте канала на

Радина Лазарова
122 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини