-
12 септември 2024 13:34
- 163
- 2
България драстично е намалила производството на български сладолед. По данни на Евростат производството е спаднало три пъти.
Какви са причините?
Колкото е по-горещо, толкова повече сладолед би трябвало да ядем. С тази разлика, че сладоледът, който ядем това лято, е в много по-малки количества български.
Най-големият български завод за сладолед във Варна преди няколко години затвори и изнесе производството си в Сърбия.
Друга популярна марка български сладоледи беше купена от мултинационална компания, която затвори завода в България и го пренесе в Румъния. Така производството на български сладолед намаля три пъти.
Занаятчийският сладолед е различен сегмент от пазара, който се радва на интерес от клиентите.
Сладоледът се прави от мляко, яйца и захар.
Тенденцията през последните години е ясна - големите български заводи за сладолед изнасят производството си в Сърбия, Румъния и Полша, а тук, на родния пазар, остават занаятчийските сладоледаджийници, които се радват на силен клиентски интерес, но произвеждат малки количества.
Последвайте канала на
Коментари 2
Добави2024.09.12 | 13:41
Добави коментар
Водещи новини
ВАС отхвърли жалбата на ДПС-Доган срещу отказа на ЦИК за регистрация
12 септември 202415:14
ЕК коментира законопроекта на "Възраждане" за чуждите агенти
12 септември 202414:59
Катастрофа между тир и лек автомобил, има загинал
12 септември 202414:45
Адвокатът на Георги, подсъдим по делото "Дебора": Срещу него няма нито едно годно доказателство
12 септември 202413:53
Отвличане, измъчване и разстрел: съдът пусна под "домашен арест" сина на бивш финансов министър
12 септември 202414:05
Шестима българи са спасени от потъващо корабче край Лефкада
12 септември 202415:36
Дете загина при падане от круизен кораб
12 септември 202414:11
Бил Гейтс с прогноза за бъдещето: Дори да избегнем световна война, ни чака нова пандемия
12 септември 202413:38
Изхвърлиха Наум Шопов от „Ергенът“! Няма да повярвате кой е новият водещ!
12 септември 202413:32
2024.09.12 | 14:12