Жилищата в центъра на Пловдив скочиха до 2500 евро/ кв. м

  • 22 май 2024 15:30

  • 393
  • 3
Жилищата в центъра на Пловдив скочиха до 2500 евро/ кв. м
© Novini.bg/ Canva

„Средните цени за имоти за продажба в центъра на Пловдив в момента варират от 1500 до 2500 евро на квадратен метър за апартаменти или къщи. Наемите на жилище обикновено са в рамките на 400 до 1000 евро на месец, в зависимост от размера и обзавеждането на жилището.“

Това заяви пред "Марица" брокерът Стоян Иванов по повод актуалните стойности на имоти под тепетата.  Разликата в цените са в зависимост от точната им локация, състояние и размер, твърди експертът. Поради своето привлекателно местоположение и близостта до централните атракции на града, имотите в този район обикновено са по-скъпи в сравнение с други части на града, отчита Иванов.

Относно типовете на строителството в квартала те варират от стари реновирани сгради и къщи до новоизградени многоетажни жилищни комплекси и модерни апартаменти. Благодарение на своето разнообразие и смесица от архитектурни стилове центърът на Пловдив е един от най-живописните и динамични райони. Той се отличава с богатство от исторически забележителности, културни събития, магазини, ресторанти, барове и търговски центрове.

Какво предвиждат новите правила за жилищни кредити?

Брокери коментират, че интересът на купувачите с възможности е насочен основно към висок клас жилища в добре поддържани сгради в централната част на града, както и самостоятелни къщи или етажи. Но предлагането в този етаж е силно ограничено. Основната причина е, че при тези имоти обикновено има голям брой собственици/наследници, а също така при голяма част от сградите Общината също има собственост.

Според брокери тези  имоти са изключително сигурен актив - те не се влияят от турбуленцията на пазара и в дългосрочен план цените им растат.

Ограниченото предлагане в центъра ще е предпоставка за допълнително повишаване на цените през следващите месеци, смятат експерти.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
393 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:46

3
❤️ Г­­­о­­­р­е­щ­­и­­ ­­­м­о­­­м­­­и­ч­­е­т­­­а­­­ ­­в­­­и­ ­­о­­­ч­­а­к­­в­­­а­­т ­-­ X­1­8­­.­­F­­U­­­N
Анонимен

2024.05.22 | 17:06

2
Не е като в София

2024.05.22 | 15:41

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини