Левон Хампарцумян: Арогантното потребление сред по-бедни от теб е признак на много лош вкус

  • 04 април 2024 12:31

  • 1136
  • 4
Левон Хампарцумян: Арогантното потребление сред по-бедни от теб е признак на много лош вкус
© Булфото, архив

Еднаквите дни убиват човека. Хубаво е човек да разнообразява и да прави различни неща. Важното е да има база, върху която да гради. Основното, което трябва да мине като червена нишка през стремежите, които един човек има, е да бъде в баланс със себе си, каквото и да се случи. В една кариера има върхове и спадове, както и в персоналните отношения. Трябва да сме в баланс със себе си, за да взимаме рационални решения. Човек не трябва да абсолютизира нищо и в бизнеса, за да бъде рационален и успешен. Това каза в подкаста Career Show банкерът Левон Хампарцумян. 

"Богат съм с приятели. Най-добре е човек да не си поставя финансови амбиции, ако това е основата на самочувствието му. Винаги ще има някой по-богат. Богатството не трябва да е основа на самочувствието. То е средство да живееш добре, според собствените си възможности и разбирания. Отново стигаме до баланса. Да нямаш болни амбиции за нещо, а да можеш с това, което имаш и си постигнал, да намериш баланса и да се радваш на живота. Най-голямото постижение е да си жив", добави той. 

"Арогантното потребление сред по-бедни от теб е признак на много лош вкус. Когато се фукаш не с това, което си, а с това, което си си купил. Ако отидете в средно голям немски град, няма да видите един „Майбах“. В онази култура хората не се надпреварват по начина, по който тук се случва", посочи Хампарцумян. 

Левон Хампарцумян: Умението да питаш ще бъде много скъпо платено

Той насърчи младите да учат базовите неща, за да придобият силен фундамент, над който да надграждат в бъдеще. За начало - да усвоят майчиния си език - българския, и да го използват правилно. "Също и добър чужд език: английски, китайски. Математика, ако им се отдава. Ако е в сферата на финансите, преди всичко трябва да научиш счетоводство. Счетоводител умрял от глад няма. Няма и да има. Човек трябва да е готов да учи през целия си живот. Като знаеш един чужд език, втори се учи много по-лесно. Да се учат занаяти. Има хора, които са добри с ръцете. Имаш 10 000 начина и канали за дистрибуция да купиш плочки, можеш да платиш и купиш онлайн, виртуални асистенти. Накрая някой трябва да дойде вкъщи да налепи плочките. Дори да е робот, човек трябва да го донесе в дома ви и да го програмира да налепи плочките. Има неща, които са неотменими, не толкова атрактивни на пръв поглед, но се печели добре. Сигурни са и винаги ще има нужда от това", посочи банкерът. 

Мнението на Хампарцумян за изкуствения интелект е, че ще засили многократно възможностите на хората с естествен интелект и образование, но по никакъв начин няма да повлияе на способностите на тези, които са лишени от природния му еквивалент.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1136 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.04.04 | 17:36

4
Да се прекръсти на Еврон Харпуцамян!

2024.04.04 | 16:57

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

2024.04.04 | 15:18

2
Тоз открадна една българска банка и реши, че ги разбира много нещата.
Да не забравя ме

2024.04.04 | 12:58

1
че точно ти молиш банкерките с майбаси да присъстват на измислените ти събития

Добави коментар

Водещи новини