Председателят на Еврогрупата: Много е важно цените да се движат сходно във всички страни с евро

  • 15 март 2024 21:45

  • 404
  • 5
Председателят на Еврогрупата: Много е важно цените да се движат сходно във всички страни с евро
© БНТ

Председателят на Еврогрупата Паскал Донахю е уверен, че България може да въведе еврото през 2025 г., но не се ангажира с конкретна прогнозна дата. 

"Вярвам, че България може и ще покрие условията. Покриването на критериите си струва заради самите българи, независимо от еврото. Гледаме четири различни икономически показатели, в момента най-вече инфлацията: много е важно цените да се движат сходно във всички страни с евро", добави той в интервю за БНТ.

По думите на Донахю еврото е "застраховка срещу рисковете, от които всяко правителство иска да спаси народа си".

Властта единодушна: Приемането на еврото през 2025-а година остава наша амбиция

"Цените може да се повишат, но това може да стане така или иначе. Ползите от еврото са стабилност на цените, ниски лихвени нива, ниска инфлация. Присъединяването към еврозоната ще бъде полезно за обикновените граждани на България", подчерта той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
404 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.03.16 | 07:44

5
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .
Putin

2024.03.16 | 06:57

4
V Balgariq ste vaveda rublata

2024.03.16 | 05:06

3
Хомо корумпираната група

2024.03.15 | 23:20

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man
Тенев

2024.03.15 | 22:43

1
Оппаааа- нали нямаше да ни въвеждат немските цени?

Добави коментар

Водещи новини