В МС ще бъде представен анализ на Съвета за икономически анализи

  • 31 януари 2024 16:50

  • 614
  • 1
В МС ще бъде представен анализ на Съвета за икономически анализи
© Булфото (архив)

На 1 февруари от 10.30 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет ще бъде представен анализ на Съвета за икономически анализи, посветен на радиоактивните отпадъци и приемането им от обществото. Автори на изследването са Петьо Бонев, Калоян Ганев и Ралица Симеонова-Ганева, които са членове на Съвета за икономически анализи към Министерския Съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на анализа е да представи накратко ситуацията в България. Основен фокус е поставен върху приемането на радиоактивните отпадъци от обществото и демократичните процеси, които биха довели до формулирането и прилагането на успешна стратегия.

Представят първия анализ на Съвета за икономически анализи

Развитието на ядрената енергетика неизбежно е свързано с дългосрочното решение на проблема със съхранението на тези отпадъци. Определянето на локация за хранилище за геоложко погребване ще повдигне въпроса за приемането от местната общност. В анализа са разгледани резултатите от модел, базиран на принципите на публичния избор, който дава основа за демократично решение на проблема. Използваният подход съчетава референдум на местно ниво и различни варианти на икономически стимули: парични обезщетения, подобряване на инфраструктурата, стимулиране на местната икономика и пр. Резултатите са валидирани посредством внимателно конструиран научен експеримент.

Целият анализ може да бъде намерен на страницата на Съвета за икономически анализи – тук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
614 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.31 | 18:07

1
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини