Инвеститор вдига хотел във Вършец, обещава 150 работни места

  • 23 януари 2024 16:02

  • 1328
  • 1
Инвеститор вдига хотел във Вършец, обещава 150 работни места
© Freepik

Инвеститор закупи 20 декара земя във Вършец и в момента проектира строителството на голям спа-хотел в града за около 30 млн. лева. Това съобщи за БТА кметът на Вършец Иван Лазаров.

Планира се хотелският комплекс да има 180 стаи, вътрешен и външен басейн с минерална вода, водни атракции, голяма конферентна зала с около 500 места, два ресторанта, пиано-бар и т.н. Разгънатата му застроена площ ще е около 27 000 квадратни метра. Очаква се в новия  комплекс да бъдат разкрити най-малко 150 нови работни места.

Продължава положителният тренд на рекордно увеличение на инвестициите в България

Бъдещият спа-хотел ще се намира в близост до новата спортна зала във Вършец и до брега на река Ботуня. Той ще бъде захранен с минерална вода, като процедурата за довеждане на водата до мястото вече е преминала. Изготвени са и Подробни устройствени планове за него и в момента тече проектиране на сградите. Очаква се същинското строителство да започне в края на годината.

Лазаров заяви, че местната власт във Вършец е положила много усилия, за да убеди инвеститорите да вложат парите си в града. Според него Вършец е предпочетен заради красивата си и чиста природа, отличните качества на минералната вода в града и доброто отношение на местната власт към инвеститорите.  

Последвайте канала на

Владимир Василев
1328 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.23 | 18:06

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини