Министър Богданов: Прогнозата за тази година е ръстът на икономиката да надхвърли 2%

  • 18 януари 2024 14:30

  • 673
  • 1
Министър Богданов: Прогнозата за тази година е ръстът на икономиката да надхвърли 2%
© Булфото

Прогнозата за тази година е ръстът на икономиката да продължи и да надхвърли 2 процента, каза днес във Варна министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов. Той посочи, че през 2023 г. е постигнато увеличение на БВП с около 1,8 на сто, предаде БТА.

Рецесията, която започна в Европа, беше очаквана и затова се очаква "меко приземяване" от високите нива на инфлация, заяви министърът. Според него икономическите трусове не са усетени толкова сериозно в нашата страна, но наличието им в другите държави е довело до спад на българския износ с около 7 процента.

Министър Богданов обсъди възможностите за инвестиции в България с водеща южнокорейска компания

През тази година очакваме да продължи ръстът на преките чуждестранни инвестиции у нас, допълни Богданов. Той подчерта, че по този показател, дори при рецесията в Европа, е отчетен най-висок ръст за последните 12 години. През 2023 г. в страната са реализирани инвестиции от 3,48 милиарда евро.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
673 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.18 | 15:20

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини