Петър Ганев (ИПИ): Град-отличник в реализирането на проекти е Габрово

  • 16 януари 2024 18:39

  • 2415
  • 2
Петър Ганев (ИПИ): Град-отличник в реализирането на проекти е Габрово
© Кадър: БНТ

Проектите на Столична община са добра стъпка, но трябва да се надгражда. Не винаги най-големите проекти са най-добрите. Добрите примери са по-смелите общини, които са ги програмирали без да има осигурени пари. Това заяви Петър Ганев от Института за пазарна икономика в предаването „Още от деня” по БНТ.

Той даде пример със софийското метро, където се е планирало предварително къде да мине трасето, само се чака финансиране.

„Град, който е отличник в реализирането на проекти е Габрово. Той винаги се представя добре при усвояването на евросредства. Троян също. Тук говорим за цялостно програмиране на политики”, посочи той.

Община Хасково очаква приходи от близо 1,6 млн. лв. от общинско имущество през 2024 г.

„Добре е да започнат повече проекти. ЕС предвижда повече средства за развитие на общините. Ние винаги изоставахме, докато цялата година това трябва да се прави. Когато е проектирано за цяла година, има възможност за повече фирми да се включат”, обясни Ганев.

„Разчитането на 100% европейско финансиране за проектите на общините трябва да се промени, така че самите общини да финансират проектите си”, даде съвет икономистът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2415 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.16 | 20:19

2
по странно съвпадение, "проектите" са свързани с фирми на един бивш плешив вицепремиер, откраднал 3 милиарда за електрическо правителство.

2024.01.16 | 20:10

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини