Куверти и нощувки: Ето колко ще излезе 8 декември на студентите

  • 08 декември 2023 14:48

  • 903
  • 1
Куверти и нощувки: Ето колко ще излезе 8 декември на студентите
© Novini.bg/ Canva

Традиционно хиляди студенти отбелязват днешния празник с купони в хижи и заведения в цялата страна. Оказва се, че Велико Търново е една от най-примамливите дестинации за стотици студенти, които още в първите часове на 8 декември пристигнаха в старата столица. Няколко дни е продължила подготовката за посрещането им в една от най-старите механи в Арбанаси.

"Ние сме организирали две групи, понеже те се движат на по-големи групи хора и си запазиха горната зала - 22-ма студенти. Ще им предложим хубава, традиционна кухня, музика и забавления. Ще ги оставим да се забавляват до по-късно. Предполагам, че до ранни зори ще стоят", коментира управителят Тодор Марков.

"Събрахме се с малка част от нашия курс и решихме да отидем в ресторант, след това на дискотека. Представям си, че ще е много забавно", каза студентката от Силистра Денислава Стефанова.

Банско е в очакване на хиляди студенти за празника

"Това ще е последният ни 8 декември и очакваме да е изпълнен с положителни емоции. Да си го отпразнуваме като за последно", сподели Даниел Пеев.

Празник за няколко дни в хижа, а не само за една нощ, избраха десетки като Мерткан Османов и колегите му от трети курс, специалност "Психология". 

"С колегите от съседните курсове се организирахме, ще отидем в едно село. Подготвили сме си алкохол, всичко. Миналата година бяхме по-малко хора и ни излезе долу-горе на същата цена, а сега сме с 10 човека повече. За 20 човека - около 2500 лв. Около 120 лв. на човек", коментира Мерткан.

"От всичко по много сме си взели. Около 30 човека ще бъдем. Миналата година бях в Банско – пълен погром. И сега си мисля, че ще си изкарам по-добре отколкото в Банско", каза Денислава Димитрова от Плевен.

Според студентите сериозно увеличение на цените на кувертите и нощувките тази година няма. Кувертът за вечеря в Арбанаси варира между 50 и 100 лева, а нощувките в хотелите - между 60-100 лв. 

"Има ръст с 15%, което е напълно нормално, съобразено с инфлацията. Тук са нормални цените", смята управителят на механа в Арбанаси.

Заради отбелязването на студентския празник, от МВР са извършили проверки в хотели, къщи за гости хижи, ресторанти и питейни заведени. В дните около 8 декември в близост до местата за празнуване полицейското присъствие е засилено.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
903 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
съни

2023.12.08 | 19:06

1
ама хич не ме интересува аз не съм студентка

Добави коментар

Водещи новини