Левон Хампарцумян: Умението да питаш ще бъде много скъпо платено

  • 05 декември 2023 11:43

  • 2351
  • 5
Левон Хампарцумян: Умението да питаш ще бъде много скъпо платено
©
Слушай новината Слушай новината

Изкуственият интелект не е заплаха за мислещите, каза банкерът Левон Хампарцумян в студиото на видео подкаста "Какво могат парите". Алгоритмите и системите ще се усъвършенстват, но умението да питаш ще бъде много скъпо платено, смята гостът и посочи, че Азия се очертава като региона с най-висока икономическа скорост в следващите десетилетия, но и като регион с особен култ към образованието, какъвто не виждаме в момента в Европа.

"Необходимо е да се интегрираме по-силно с европейските икономики и европейската валута", посочи Хампарцумян.

Макар и те да имат своите слаби места, тези клубове превъзхождат нашите индивидуални възможности да се справим с предизвикателствата на света.

Левон Хампарцумян: Не може лекар да получава с 200-300 лв. повече от някой, който вика само "дай, дай" и си е бъркал в носа

За бизнеса и активните хора у нас Еврозоната е много важна не само заради икономическите ефекти, тя е геополитическа котва, която ще ни държи далеч от популизма. Всички, които искат да ни вадят от Еврозоната и ЕС, са гръмогласни, но не казват къде искат да ни водят. А там, където биха ни завели, няма да ни хареса, коментира банкерът.

"Ако ти вържат ръцете и краката и ти кажат да тичаш с някой, който е с развързани ръце и крака, няма как да го надбягаш." Тази метафора използва гостът, за да илюстрира целите на Зелената сделка и посочи, че Европа има нужда от разговор за висока енергийна ефективност и план за реиндустриализация.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2351 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.12.05 | 13:11

5
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto
...,,- ,,болимехуя. 9

2023.12.05 | 12:46

4
бг..сапоумни..от...евреите..
пенсионер

2023.12.05 | 12:28

3
Цуцумян е като спинозната кака Радка пираткова дето ни разтягаше локуми за Ковид! Айдушко племе! Такива живеят на принципа - ние не спим, за да се снабдим!

2023.12.05 | 12:12

2
значи, този знае, че тези, които искат да ни вадят от Еврозоната и ЕС не казват къде искат да ни водят, но той знае, че там няма да ни хареса. айде стига вече с този крадлив пенсиониран банкер, не желаем да ни навирате навсякъде по всички медии!
Бояджията

2023.12.05 | 11:58

1
Подъл и проклет банкер

Добави коментар

Водещи новини