Министър Богданов: Важно е да запазим конкурентоспособността на бизнеса

  • 01 декември 2023 20:27

  • 328
  • 2
Министър Богданов: Важно е да запазим конкурентоспособността на бизнеса
© Министерство на икономиката

От важно значение е да се гарантират достъпни цени на електроенергията за бизнеса, така че той да запази и надгради своята конкурентоспособност.

Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов Богдан Богданов През 2022 г. Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за по време на онлайн среща с еврокомисаря за вътрешния пазар Тиери Бретон и с министри на икономиката от ЕС.

По време на срещата бе обсъдено състоянието на фотоволтаичните системи в страните членки. Не нея взеха участие и представители на Европейския алианс на фотоволтаичната индустрия. Акцент бе поставен върху увеличаването на стойността на европейското производство. Целта й бе да се разгледат настоящите предизвикателства и възможните решения за връщане на производството на слънчеви фотоволтаици в Европа.

Министърът на икономиката и индустрията подчерта, че страните трябва да бъдат единни и да действат заедно при вземането на важните решения за Европа, отчитайки наличните ресурси и предимства на всяка една държава.

Богданов посочи, че целите, които се поставят в Европа за зеления преход, не трябва да бъдат за сметка на бизнеса. 

Министър Богданов: 45 млн. лв. ще бъдат възстановени на ДКК

Министерската среща относно европейската слънчева фотоволтаична (PV) индустрия се проведе под егидата на Европейския алианс за слънчева фотоволтаична индустрия, а нейн домакин бе комисар Тиери Бретон.

В нея участваха министри от Европейския съюз, както и представители на Европейската инвестиционна банка и европейския фотоволтаичен сектор.

Представителите на държавите членки обмениха и споделиха най-добри практики за мобилизиране на съществуващите финансови инструменти на национално ниво и на равнището на Съюза, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
328 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
стига с тоя бизнес

2023.12.01 | 21:28

2
държавата фърст

2023.12.01 | 21:27

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини