Пламен Димитров: Бюджетът е напрегнат откъм приходи

  • 21 ноември 2023 07:49

  • 538
  • 3
Пламен Димитров: Бюджетът е напрегнат откъм приходи
©
Слушай новината Слушай новината

Бюджетът е напрегнат откъм приходи, но е напълно изпълним. За нас бюджетът не изглежда неизпълним, както някои твърдят, особено по отношение на събираемостта на неговите приходи.

Това коментира  президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (KНСБ) Пламен Димитров. 

Тристранният съвет ще обсъди Бюджет 2024

Димитров  е песимист за изпълнението на капиталовата програма. Неизпълнението на капиталовата програма всъщност ще влияе, макар и косвено, но негативно, върху реалния ръст на БВП, заяви още той.

Около 700 милиона лева максимум са необходими, за да бъдат покрити исканията на браншовете за увеличение на заплатите. Ако не се изпълнят тези искания, ще има протести, каза Димитров.

Изцяло за сме падането на тавана за максимална пенсия. Често се критикува бюджетът, че той цял да предизивика инфлация. Това не е така.  Ние продължаваме да догонваме цените, коментира още той.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
538 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
дгх

2023.11.21 | 12:27

3
Искам да питам тъпунгера Пламенчо Димитров следното: В момента един учител със 15 годишен стаж получава 2000 лв заплата, един полицай с толкова стаж -същата, служител в държавна администрация 1700-1800 лв.......а работник в частна фирма (например в сфера на услугите) :1200-1300, шивачка с 30 години стаж -1000-1100 ......та въпросът е следния: В каква посока смятате, че ще се развива икономиката на България-след като вдигате изкуствено заплатите на държавните служители и администрацията, докато в частният сектор няма такава възможност поради конюнктурите на пазарите и след пандемията все още не е нараснало производството и услугите за да са случи увеличение и в частният сектор??!?!? В момента правите така, че специалисти от различни браншове напускат частните предприятия за да работят като държавни служители!! Но това скоро ще приключи, защото няма да има частни фирми, които вкарват парите в бюджета!!! Държавните служители само смучат пари, нищо не допринасят на икономиката-освен корупция и допълнителни, бюрократични тежести!!! За да имат повече пари за заплати на държавните служители ,трябва да има стабилни и силни частни фирми и производства!!! Нека мафиотите от синдикатите да кажат и друго-кога здравните служители ще започнат да си внасят лични пари за здравно и пенсионно осигуряване??????? Престъпници лъжливи!!!

2023.11.21 | 10:45

2
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

2023.11.21 | 08:46

1
а ти от чий кyp в устата си напрегнат толкова?

Добави коментар

Водещи новини