Министър Богданов: В България малките и средните предприятия допринасят за 75% от заетостта

  • 16 октомври 2023 15:33

  • 750
  • 1
Министър Богданов: В България малките и средните предприятия допринасят за 75% от заетостта
© Министерство на икономиката на индустрията
Слушай новината Слушай новината

Всяка една компания е много важна за нас. В България малките и средните предприятия допринасят за 75% от заетостта и за 58% от добавената стойност в българската икономика. Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов Богдан Богданов През 2022 г. Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за по време на среща с инж. Йонко Йосифов, управител на фирма „ХидроЙоникс“, която произвежда машини и съоръжения за преработка на отпадъци. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Министър Богданов подчерта, че приоритет в работата на Министерството е осигуряването на стабилна бизнес среда и на подкрепа за малките и средни компании.

 „Вие сте пример за успешен семеен бизнес, който създава работни места  в  по-малките населените места. Фокусирани сте върху важен сектор. Рециклирането  е приоритет в европейските политики“, обърна се министър Богданов към инж. Йосифов.  Богданов подчерта още, че ролята на малките и средните предприятия е важна за повишаване на конкурентоспособността на българската икономика.

Министърът посочи възможностите за увеличаване на експорта, които предоставя МИИ на българските малки и средни компании чрез търговските ни представители зад граница (СТИВ). „Търговските ни аташета по света са на разположение на всички фирми, за да подпомогнат намирането на партньори и нови пазари“, каза министър Богданов.

Той лично прие машина, произведена от кампанията – компактор за несортирани отпадъци, която ще бъде поставена в сградата на Министерството на икономиката и индустрията.  Машината е дарение от инж. Йонко Йосифов, управител на фирмата, и е предназначена за битови отпадъци като алуминиеви кутии за напитки, пластмасови бутилки и др. Фирмата „ХидроЙоникс“, гр. Перущица, беше и сред участниците на 87-мия Международен Солунски панаир /TIF/, проведен през септември, където Министерството на икономиката организира 60 български компании, които да се срещнат с потенциални чуждестранни партньори.

Преди демонстрацията на компактора за несортирани отпадъци, министър Богданов се запозна с дейността на фирмата и с бъдещите проекти, които предстоят да стартират. Бяха обсъдени и въпроси свързани с намирането на работна ръка, както и дуалното обучение.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
750 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.16 | 20:02

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много сперма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини