Министър Стойчева в САЩ: Наш приоритет е да подпомагаме връзката наука-бизнес

  • 22 септември 2023 15:34

  • 871
  • 1
Министър Стойчева в САЩ: Наш приоритет е да подпомагаме връзката наука-бизнес
© Министерство на иновациите и растежа

"Един от водещите ни приоритети е да подпомагаме връзката наука-бизнес, да насърчаваме компаниите да използват капацитета на академичната общност и да комерсиализират разработките им в производствата си", заяви министърът на иновациите и растежа Милена СтойчеваМилена СтойчеваМилена Стойчева има образователни степени и специализации от български и международни, която е на посещение във Вашингтон.

Министърът на иновациите и растежа Милена СтойчеваМилена СтойчеваМилена Стойчева има образователни степени и специализации от български и международни и представители на Държавния университет на Аризона от Института по дизайн и Лабораторията за глобално бъдеще обсъдиха сътрудничество в областта на микроелектронната индустрия. Срещата се проведе в Центъра за вземане на решения на Университета във Вашингтон, където присъства и заместник-министърът на иновациите и растежа проф. Георги Ангелов.

Двамата са на посещение в американската столица, където ще се включват в Стратегическия диалог България-САЩ, съобщиха от пресцентъра Министерството на иновациите и растежа. 

По отношение на микроелектрониката акцент на разговора беше разширяването на експертизата в различните звена на веригата за разработване и доставка на чипове, обучение и преквалификация на специалисти, изграждане и разширявана на инфраструктура.

Министър Стойчева: България и Норвегия могат да си сътрудничат в областта на зелените иновации

Последвайте канала на

Радина Лазарова
871 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.22 | 21:06

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини