"Булгартрансгаз" възобновява предсрочно подаването на природен газ за потребителите в София и Перник

  • 09 август 2023 15:42

  • 462
  • 0
"Булгартрансгаз" възобновява предсрочно подаването на природен газ за потребителите в София и Перник
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

След 15:00 часа днес започва поетапното възстановяване на преноса на природен газ в изходни точки на газопреносната мрежа както следва: C051-АГРС "Чепинци", C054-АГРС "Нови Искър", C053-ГРС "София – 2", C055-ГРС "София – 3", C056-ГРС "София – 4" и C057-ГРС "Перник". Това съобщиха от "Булгартрансгаз", допълвайки, че от компанията са приключили по-рано предвиден ремонт. По този начин ще бъде осигурена възможност за възстановяване на консумацията на природен газ за "Овергаз мрежи" ,"Топлофикация София" и всички крайни потребители на природен газ на територията на София и Перник по-рано от предвидения срок.

В изпълнение на ремонтната програма на "Булгартрансгаз" в периода от 8:00 часа на 8 август (вторник) до 8:00 часа на 10 август (четвъртък) се предвиждаше изпълнение на планови ремонтни дейности на преносния газопровод от линеен кранов възел "Горни Богров" до очистно съоръжение "Нови Искър".

ЕК одобри българска мярка в подкрепа на разширяването на газохранилището в Чирен

БТА припомня, че сред кварталите, които бяха без топла вода за упоменатия период, са "Фондови жилища", "Банишора", част от "Илинден", "Лагера", "Хиподрума", "Иван Вазов", "Бъкстон", "Овча купел 1 и 2", "Люлин" и др. 

Извършването на ремонта ще осигури в максимална степен сигурност при преноса на природен газ през националната газопреносна система за предстоящия есенно-зимен сезон, се посочва още в съобщението.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини